TUZLANSKI KANTON

Sankcije za građane koji ne budu poštovali policijski sat

Izuzimaju se zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće

Zasjedao Kantonalni štab civilne zaštite. A. Bajrić

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

22.3.2020

Uprava policije MUP-a TK obavijestila je građane da, shodno naredbi Federalnog štaba civilne zaštite, od večeras na području Federacije Bosne i Hercegovine na snagu stupa zabrana kretanja svih osoba od 18 do 5 sati. 

Shodno naredbi, izuzimaju se zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama.

- Budući da je došlo do nejasnoća, danas je zasjedao Kantonalni štab civilne zaštite te je donio dopunu u pogledu lica koja se izuzimaju iz Naredbe o zabrani kretanja, kao i način na koji će dokazivati to izuzeće – kazala je portparol MUP-a TK Amra Kapidžić.

Zasjedao Kantonalni štab civilne zaštite. A. Bajrić

Radi se o zdravstvenim radnicima, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova TK, drugim pripadnicima agencija koji su zaduženi za provođenje zakona, organizacije koja vrše javna ovlaštenja, lica kojima je potrebna neophodna zdravstvena pomoć, zatim lica kojima je poslodavac izdao potvrdu u potrebi kretanja zbog neometanog kretanja u poslu, izabrani i imenovani zvaničnici Tuzlanskog kantona te osobe kojima će neophodne potvrde izdavati MUP TK.

Za provođenje ove naredbe zadužena je Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona, a član Kriznog štaba MUP-a TK je Nevres Šiljegović.

- Želim napomenuti da su sve naredbe koje donese štabovi civilne zaštite, i Kantonalni i Federalni obavezujući za sve građane, a nepostupanje po navedenim naredbama svakako da povlači sankcije. Te sankcije su propisane Zakonom o javnom redu i miru Tuzlanskog kantona, a cijeni se o svakom pojedinačnom slučaju – pojasnila je Kapidžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.