TUZLA Traži oslobađanje sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa

Imamović: Ne trebaju nam atomska skloništa nego sredstva za odbranu od pandemije

Istu inicijativu podnio i 2014. godine u vrijeme poplava

Fena

Jasmin Imamović

Foto: Avaz


Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obavijestio je danas federalne vlasti da su u budžetima i gradovima Federacije BiH blokirana značajna sredstva kojima je strogo određena namjena za gradnju javnih skloništa.

- Znamo da nam ne trebaju atomska skloništa, nego sredstva za odbranu od pandemije, kao i za sanaciju ekonomskih i socijalnih posljedica. Zato sam podnio inicijativu federalnim vlastima da donesu zakon ili uredbu o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa. Da sredstva ne idu u gradnju skloništa, nego za odbranu građana od pandemije - kaže Imamović.

Ističe da je istu inicijativu podnio i 2014. godine u vrijeme poplava.

  • Tuzla

    Tuzla

    Foto: Avaz


- Federalna vlast nam je tada izašla ususret i to nas je 2014. godine spasilo od kolapsa, jer se radilo o značajnim sredstvima. Ovu inicijativu koju sam danas podnio podržavaju svi gradonačelnici i načelnici s kojima sam razgovarao, a gradonačelnici i načelnici Unsko-sanskog kantona su je već napisali i uputili prema Vladi Federacije BiH - rekao je gradonačelnik Tuzle. 

Tim Gradske uprave Tuzla, s Imamovićem na čelu, sačinio je prijedlog teksta Zakona ili Uredbe o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa i uputio prema Vladi Federacije BiH i Federalnom štabu civilne zaštite.

NA VRH

Podijeli članak na