KORONAVIRUS

Dr. Jahić za "Avaz": Zaražena medicinska sestra nije nigdje putovala, bila je u dodiru s pacijentima

Nije poznato na koji način se medicinska sestra zarazila Covidom-19

Dr. Jahić: Nije nigdje putovala. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

27.3.2020

Iz Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) TK potvrđeno je danas da je pacijentica iz Tuzle kojoj je potvrđen koronavirus medicinska sestra iz "Medical Institute Bayer" (bivši Centar za srce). 

Invazivni kardiolog dr. Elmir Jahić koji se nalazi na čelu Medicinskog instituta „Bayer“ u Tuzli rekao je kako još uvijek nema zvaničnu informaciju da je zaražena medicinska sestra iz njihovog centra.


- Iz Zvaoda nam još nisu potvrdili ništa, dakle nemamo tu zvaničnu informaciju. Medicinska sestra o kojoj govorite nije nigdje putovala. Ona se žalila na bolove u grudnom košu, nije imala simptome poput temperature, kašlja i slično – rekao je doktor Jahić za „Avaz“.

Nije poznato na koji način se medicinska sestra zarazila Covidom-19. Kako je potvrdio doktor Jahić ona je bila u dodiru s pacijentima proteklih dana.

- Strogo vodimo računa kada je riječ o zaštiti i opremi. Međutim, to niko sada ne može znati. Ono što ja mogu potvrditi je da ona nije nigdje putovala, ali ne znamo kako se zarazila – rekao je dr. Jahić.


Dr. Elmir Jahić. Avaz

Podsjetimo, u Tuzlanskom kantonu danas su registrirane prva dva slučaja zaraze koronavirusom. 

U Bosni i Hercegovini je ukupno zaraženo 237 osoba, među kojima je dvoje djece, a četiri osobe su umrle. Pet osoba je izliječno.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.