HAOS

Požar zahvatio šumu 500 metara od sela kod Banovića

Iz Vatrogasne jedinice Banovići ističu kako su u toku aktivnosti da se zatraži angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

8.4.2020

Veliki požar koji se sa područja Lukavca sinoć proširio na općinu Banoviće, zahvatio je desetine hektara šume u selu Seona. Kako "Avaz" saznaje, riječ je o požaru širih razmjera, u čijem su gašenju, osim banovićkih, angažirani i vatrogasci iz Tuzle i Lukavca. 

- Kompletno naše ljudstvo i vozila su na terenu. Ne mogu čak ni pojasi zadržati vatru. Požar je uzeo maha, zahvatio je čak i krošnju - rekli su nam iz Vatrogasne jedinice općine Banovići. 


Požar nadomak Seone - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Iz Vatrogasne jedinice Banovići ističu kako su u toku aktivnosti da se zatraži angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH s obzirom na to da vatrenu stihiju od sinoć ne mogu staviti pod kontrolu. 

- Trebaju neki obrasci da se popune preko Federalne uprave civilne zaštite, to sad trenutno rade - kazali su vatrogasci za "Avaz".

Inače, kako saznajemo s terena, situacija je vrlo dramatična. Vatra se približila selu Seona, odnosno 500 metara od kuća. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.