BANOVIĆI

Podsticaj 150.000 KM: Registracije kladionica neće biti sufinansirane

Svi oni koji se odluče na registraciju neke obrtničke djelatnosti, dobit će pomoć Općine

Povećanje broja obrta i zaposlenih. S. Ikanović

Piše: S. I. / Avaz.ba

16.4.2020

Svi oni koji se odluče na registraciju neke obrtničke djelatnosti u osnovnim zanimanjima tregovačkih i ugostiteljskih djelatnosti te preduzeća kao dioničkog društva ili društva ograničene odgovornosti na području općine Banovići u 2020. godini, ostvarit će podsticaj iz općinskog budžeta. Odluku je danas, na prijedlog općinskog načelnika Midhata Husića, usvojilo Općinsko vijeće Banovići. 

- Budžetom je predviđeno 150.000 KM za ove podsticaje, a prije svega za sufinansiranje dijela troškova osnivanja obrtničkih djelatnosti 500 KM i sufinansiranje dijela troškova osnivanja preduzeća 1.500 KM,- kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Nermin Delagić. 

On je istaknuo da je cilj ovog programa sufinansiranja povećanje broja obrta i broja zaposlenih, što je uvijek bila tendencija ove lokalne zajednice.



Radno predsjedništvo. S. Ikanović

Podsticaj neće moći ostvariti samo osobe koje registriraju djelatnost vezanu za klađenje i igre na sreću.

Općinsko vijeće Banovići imenovalo je za novog vršioca dužnosti direktora JP “Komunalno” Nisveta Mustajbašića nakon što je jednoglasno odbilo dati saglasnost na imenovanje Denisa Mekića za direktora ovog preduzeća.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.