TUZLA Top s Kicelja označio početak ramazana

Jesu naše džamije zatvorene, ali večeras se otvara osam dženetskih vrata

Tradicija nije prekinuta uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji, a plotuni iz topa označavat će do kraja ramazana vrijeme iftara

E. Sk. / Avaz.ba

Top s brda Kicelj u Tuzli označio je početak svetog mjeseca ramazana. Tradicija nije prekinuta uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji, a plotuni iz topa označavat će do kraja ramazana vrijeme iftara. 

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, hafiz Ahmed ef. Huskanović naglasio je kako se ljepota ramazana neće umanjiti ni u danima kada hara pandemija koronavirusa. 

- Molim Allaha, dž. š., da nam u ovom mjesecu podari mnogo zdravlja, rahatluka, dobrog raspoloženja i da nas sačuva od ovog iskušenja u kojem se trenutno nalazimo. Nadam se da ćemo imati veoma lijepih trenutaka u ramazanu -  rekao je ef. Huskanović, dodavši kako je ovo jedan od najspecifičnijih ramazana koji počinjemo i koji ćemo pamtiti.

  • Ahmed ef. Huskanović

    Ahmed ef. Huskanović

    Foto: A. Bajrić


- Specifično jeste, ali danas sam od jednog kolege čuo jednu lijepu izjavu i ponovit ću je: Jeste da su naše džamije zatvorene i mi smo najčešće zatvoreni u svojim kućama, ali Allah, dž. š., s akšam-namazom večeras otvara osam dženetskih vrata i vrijednost ramazana neće nimalo biti umanjena. I zato iskoristimo ga razgovarajući sa sobom, sa svojim najbližima u porodici, iftareći sa svojim najbližima u porodici, imamo sigurno veoma mnogo toga što smo u ovom nekom vremenu možda i zaboravili i zapostavili. Nadamo se da će se što prije ova epidemiološka situacija promijeniti - poručio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Više o:

Ramazan Tuzla Top
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na