I TO SE DEŠAVA

Načelnik Kalesije sam sebe počastio „Medaljom sa zlatnim grbom“

Sead Džafić već drugi put dobija najviše priznanje

Na sjednici usvojen rebalans budžeta. F. Sinanović

Piše: F. S. / Avaz.ba

3.5.2020

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija usvojen je rebalans budžeta za 2020. godinu. U izmijenjenom budžetu, koji iznosi 12,3 miliona KM, predviđeno je i 80.000 KM za pomoć privredi i nezaoslenim radnicima usljed sitaucije izazvane pandemijom. Predviđeno je i 200.000 maraka poljoprivrednicima.

Na prijedlog načelnika Seada Džafića usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama, kojom se za trgovci, ugostitelji, davaoci intelektualnih i ostalih usluge, te oni koji se bave prevozom roba i putnika i zanatskim djelatnostima, kojima je naredbama Federalnog štaba Civilne zaštite zabranjen rad, oslobađaju plaćanja komunalne takse u iznosu od 50 posto.

Donesena odluka o općinskim priznanjima. Avaz

Usvojena je i Odluka o općinskim priznanjima. “Medalju sa zlatnim grbom” dobio je načelnik Sead Džafić, a “Plaketu sa zlatnim grbom„ Dom zdravlja i Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija te Udruženje „Crveno bijela crvena radost“ iz Tuzle.

Ovo je Džafiću drugi put da dobija najviše općinsko priznanje. Prije sjednice iz redova SDA bilo je negodovanja zašto načelnik „sam sebi drugi put dodjeljuje priznanje“, iako je isto priznanje, također dva puta, dobio i bivši SDA-ov načelnik Rasim Omerović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.