SKANDALOZNO Vlada TK pripremila imenovanje direktora policije

Ko će odgovarati za falsificiranje činjenica u uvjerenjima?!

Ibrahimović ne može biti imenovan za direktora policije jer u četverogodišnjem periodu ima uvjete za odlazak u penziju

E. Sk. / Avaz.ba
11.05.2020 10:26

Ibrahimović (ne) može biti imenovan?

Foto: Avaz

Stručne službe Vlade Tuzlanskog kantona za današnju sjednicu pripremili su odluku o imenovanju Safeta Ibrahimovića za novog direktora Uprave policije TK.  

Ibrahimović se prijavio na konkurs koji nije ni trebao biti raspisan jer je Općinski sud u Tuzli donio mjeru osiguranja dok se ne završi sudski spor između smijenjenog direktora policije Dževada Kormana i Vlade TK.

Vlada TK nije marila ni na dokumente koje imaju u posjedu, a kojim su, sudeći po obrazloženjima, falsificirane činjenice, odnosno Nezavisni odbor je svjesno ili ne doveden u zabludu.

Najprije je izdato uvjernje 4. marta ove godine, u kojem stoji sa Safet Ibrahimović u naredne četiri godine ne ispunjava uvjete za odlazak u penziju, a onda je 8. maja izdato novo uvjerenje u kojem stoji kako Safet Ibrahimović u naredne četiri godine ispunjava uvjete za odlazak u starosnu penziju.

  • Dokument iz marta
    Dokument iz marta Foto: E. Skokić
  • Dokument od 8. maja
    Dokument od 8. maja Foto: E. Skokić

Oba uvjerenja potpisao je šef odsjeka u MUP-u TK Edvad Taindžić. Prema Zakonu o policijskim službenicima Safet Ibrahimović ne može biti imenovan za direktora policije jer u četverogodišnjem periodu ima uvjete za odlazak u penziju.

- Zbog navedenog pravnog nasilja sam kao punomoćnik Dževada Kormana na samom ročištu tražio i preinačio prijedlog mjere osiguranja, te sam od suda tražio da se predmetna Odluka Vlade TK od 11.05.2020.godine, stavi van snage novom mjerom osiguranja koju će odrediti Općinski sud u Tuzli, te da se istovremeno Tuzlanskom kantonu zabrani dalje provođenje izbora (drugog izbora) – naveo je Damir Alić, advokat Dževada Kormana, nakon ročišta koje je održano danas. 

Komentari

NA VRH