GRAČANICA

Slovenci donirali umjetnu travu

U planu održavanje međunarodnog malonogometnog turnira

Piše: H. Č. / Avaz.ba

19.5.2020

Poligon „Trzna“ s umjetnom travom. H. Čalić

Ovih dana sportski poligon „Trzna“ u Sokolu kod Gračanice dobiva umjetnu travu. Time će uvjeti za treninge, odigravanje utakmica i organizacija turnira biti olakšani.

Umjetna trava je, kako ističe predsjednik MZ Soko Mirzet Topčagić, poklon od prijatelja iz Slovenije. Mještani Sokola su u vidu dobrovoljnih priloga za rekonstrukciju ovog poligona, koji je građen osamdesetih godina, te za postavljanje umjetne trave prikupili više od 10.000 KM, a 5.000 maraka bit će osigurano iz gradskog budžeta. 


Najtrofejniji klub

Za malonogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine iz Sokola su nastupali Ferik Dizdarević, koji je osam godina bio i njen kapiten, te Halil Džinić, Abdulah Spahić, Huso Bešić, Edib Hodžić, Suad Džinić, a kasnije su im se pridružili i Mirzet Topčagić i Ibrahim Husejnović. Oni su u svoje vrijeme činili okosnicu Malonogometnog kluba „Kaskada“, najtrofejnijeg kluba u Gračanici, kao trostruki prvaci države i dvostruki pobjednici kupa, te sedma ekipa u Evropi u Kupu šampiona.

Mladi nogometaši

Ovaj sportski poligon dobro će doći i učenicima ovdašnje osnovne škole te mladim nogometašima „Kaskade“.

- Čim prilike dozvole, organizirat ćemo međunarodni malonogometni turnir „Mustafa Mujanović Soka“ u znak sjećanja na legendu malog nogometa iz Sokola - kaže Topčagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.