TUZLA Usvojena inicijativa vijećnika Elvira Kasumovića

Milioni KM podrške maloj privredi i obrtnicima

Vijećnici u Gradskom vijeću moraju uložiti napore kako bi se olakšao i unaprijedio život svim građanima Tuzle

E. Sk. / Avaz.ba
29.05.2020 13:42

Elvir Kasumović

Foto: E. Skokić

Gradsko vijeće Tuzle usvojilo je inicijativu Elvira Kasumovića, vijećnika SBB-a, koji je tražio da se u rebalansu budžeta za 2020. godinu izdvoje sredstva za podršku maloj privredi i obrtnicima koji su pogođeni posljedicama pandemije Covid-19.  

- Drago mi je što je moja Inicijativa usvojena. Borit  ću se za to i da finansijskom podrškom budu zahvaćena i Udruženja građana koja su u ovoj korona krizi radila zaista dobre stvari, od humanitarnih do aktivnosti vezanih za dobrobit zajednice. Na njih niko nije mislio i vjerujem da će ovom mojom Inicijativom i oni biti obuhvaćeni. Rebalansom budžeta je obezbijeđeno 2,8 miliona maraka, uz sredstva obezbijeđena i za infrasktrukturalne projekte u iznosu od 16,5 miliona maraka. Lično i putem Kluba SBB-a ću nadzirati utrošak i raspodjelu sredstava, jer treba pomoći svima, a ne samo stranačkim igračima. Sve mora biti transparentno, ni po babi ni po stričevima – ističe Kasumović.

Vijećnici u Gradskom vijeću, stav je Kasumovića, moraju uložiti napore kako bi se olakšao i unaprijedio život svim građanima Tuzle. 

Komentari

NA VRH