U CENTRU ŽIVINICA

Ljetni atrij za ljubitelje umjetnosti

Kapacitet ljetne scene je 300 mjesta, a plan je da bude završena početkom avgusta

Fena / Avaz.ba

21.7.2020

Radovi uveliko traju. Fena

U centru Živinica uskoro će biti otvorena ljetna scena, a riječ je o atriju koji će biti izgrađen isključivo u svrhu popularizacije raznih oblika umjetnosti.

Kapacitet ljetne scene je 300 mjesta, a plan je da bude završena početkom avgusta. Već teku pripreme za koncert filmske muzike, kojim će sredinom avgusta biti ozvaničen njen rad. Također, traju pregovori s mnogim umjetnicima, trupama i pozorištima o mogućim gostovanjima.

Direktor Bosanskog kulturnog centra Živinice Elmir Krivalić kaže da pandemija koronavirusa nije zaustavila izgradnju ljetnog atrija, a idejni tvorac projekta je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

- Njegovu ideju sam rado prihvatio prvenstveno zbog toga što će Živinice dobiti jedan ovako značajan kulturni projekt, a onda zato što mi je stvorilo nadu da ljudi u upravljačkim strukturama njeguju i žele da unaprijede kulturu. Gradska uprava je aplicirala na projekt kod Vlade Federacije BiH i dobili smo sredstava, tako da smo odmah počeli s radovima - navodi Krivalić.

Posebno ga raduje što su njegovi sugrađani prepoznali značaj ovog projekta i mnogi s nestrpljenjem očekuju da scena počne s radom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.