OGROMNE ŠTETE

„Mejdanu“ potrebno milion KM za obnovu

Čekamo procjenu nadležnih komisija, kaže Elezović

E. Sk. / Avaz.ba

Elezović: Počeli smo skidati parket

Foto: Avaz


Katastrofalno nevrijeme koje je pogodilo Tuzli prije desetak dana nanijelo je milionske štete privatnim i privrednim objektima.

Hram sporta, Sportsko privredno kulturni centar Mejdan, pretrpio je najveću štetu, a preliminarne procjene govore kako se radi o sumi oko milion KM.

- Čekamo procjenu nadležnih komisija, ali je šteta ogromna. Mi smo pristupili sanaciji štete, najprije u velikoj dvorani. Počeli smo skidati parket, a nakon toga je potrebno isušivanje betonske podloge – kaže Jasenko Elezović, direktor SKPC „Mejdan“.

  • Velika oštećenja

    Velika oštećenja

    Foto: Avaz


Nakon velike dvorane demontirat će se kuglana i drugi potopljeni prostori. Mejdan je obišla i delegacija UNDP-a BiH, koja je obećala pomoć, kao i mnogi drugi. Otvoren je i humanitarni broj telefona, ali i poseban podračun za akciju pod sloganom „Mejdan za buduće generacije“.

- Što je bilo bilo je. Sada moramo dići glavu i učiniti sve da Mejdan bude još reprezentativniji. Imamo razgovore, tražimo najbolja i najoptimalnija rješenja. Problem će nam biti organizacija trenažnih procesa jer u Mejdanu treniraju 32 selekcije. Ipak nadam se da ćemo iz ovoga izaći još jači i još bolji – kaže Elezović.

Više o temi Tuzla

PRIHODI I RASHODI
Tuzlanska pivara sada je veća od Sarajevske

Više o:

Tuzla Mejdan
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na