MLADI FUDBALERI „BAMBIJA“

Novac od humanitarne utakmice doniraju „Mejdanu“

Akcija je nazvana "I Bambi je uz Mejdan“

Piše: Fena / Avaz.ba
  • Žele pomoći sportskom centru

    Žele pomoći sportskom centru

    Foto: Fena


Mladi fudbaleri Sportskog kluba "Bambi“ žele pomoći najvećem tuzlanskom sportskom centru „Mejdan“ u sanaciji šteta od nedavnih poplava te će u nedjelju, 16. avgusta organizirati humanitarnu utakmicu na koju će pozvati svoje roditelje i sve građane Tuzle.

Akcija je nazvana "I Bambi je uz Mejdan“, a dječaci će sav prikupljeni novac sami uručiti menadžmentu „Mejdana“.

- Gdje ćemo igrati kada krene jesen i zima, pitali su me. Meni je to bio povod da naši treninzi u nedjelju budu humanitarnog karaktera. Sretan sam što naša djeca u „Bambiju“ tako razmišljaju. Oduvijek smo igrali u Mejdanu i želimo pomoći ovom najvažnijem sportskom centru u Tuzli - rekao je direktor Sportskog kluba "Bambi" Enes Mešanović.

Akcija će biti realizirana na način da će svi posjetitelji svoju donaciju moći staviti u kutiju koja će biti postavljena na ulazu. Novac će tokom sljedeće sedmice biti predat Sportskom centru „Mejdan“.

- Prilika je ovo i za jedno lijepo druženje. Mi želimo poslati sportsku poruku da svi naši roditelji i naši dječaci pokazuju kako se živi za svoj grad. Svi koji ovako razmišljaju neka nam se pridruže - rekao je Mešanović.

Više o temi

UČESTVOVALO OSAM KLUBOVA
Memorijalni turnir „Srđan Aleksić“ u Tuzli
NA VRH

Komentari