PREDAJA DONACIJE

Pet aparata Hemodijaliznom centru u Gračanici

Pomoć Vlade Norveške

Priznanja Heliću, Gradu Gračanici i UNDP-iju. H. Čalić

Piše: H. Č. / Avaz.ba

12.8.2020

Hemodijaliznom centru u Gračanici danas je predata donacija od pet aparata koju je osigurala Vlada Norveške uz podršku UNDP-ija.

- Ovi aparati  nama bubrežnim bolesnicima život znače. U kratkom vremenu naš Regionalni hemodijalizni centar u kome se liječi 50 bubrežnih bolesnika iz pet općina, dobio je deset novih, najsavremenijih aparata za dijalizu i po tome smo najopremljeniji u Federaciji BiH- rekao je Hasib ibrahimović, predsjednik Udruženja bubrežnih bolesnika, koji čeka novu transplantaciju.

Ibrahimović: Veliki značaj. Avaz

Opća bolnica je u znak pažnje i zahvalnosti za donaciju vrijednu 100.000 maraka zahvalnice uručila šefu kancelarije UNDP u Doboju Siniši Ubiparipoviću, kao i Gradu Gračanici i gradonačeniku Nusretu Heliću.

Dr. Armin Begović, specijalista hirurg, je istakao da se u četiri smjene dijalizira 50 bubrežnih bolesnika.

- Dugogodišnja saradnja sa organizacijom UNDP je rezultirala sa nekoliko važnih projekata. Ovo je najvažniji, jer će se ovim aparatima poboljšati zdravstvene usluge kod desetina bubrežnih bolesnika, koji osim iz Gračanice, na dijalizu dolaze i iz Gradačca, Srebrenika, Doboj Istoka i Lukavca - rekao je Helić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.