PREDAJA DONACIJE

Pet aparata Hemodijaliznom centru u Gračanici

Pomoć Vlade Norveške

Piše: H. Č. / Avaz.ba

Priznanja Heliću, Gradu Gračanici i UNDP-iju

Foto: H. Čalić


Hemodijaliznom centru u Gračanici danas je predata donacija od pet aparata koju je osigurala Vlada Norveške uz podršku UNDP-ija.

- Ovi aparati  nama bubrežnim bolesnicima život znače. U kratkom vremenu naš Regionalni hemodijalizni centar u kome se liječi 50 bubrežnih bolesnika iz pet općina, dobio je deset novih, najsavremenijih aparata za dijalizu i po tome smo najopremljeniji u Federaciji BiH- rekao je Hasib ibrahimović, predsjednik Udruženja bubrežnih bolesnika, koji čeka novu transplantaciju.

  • Ibrahimović: Veliki značaj

    Ibrahimović: Veliki značaj

    Foto: Avaz


Opća bolnica je u znak pažnje i zahvalnosti za donaciju vrijednu 100.000 maraka zahvalnice uručila šefu kancelarije UNDP u Doboju Siniši Ubiparipoviću, kao i Gradu Gračanici i gradonačeniku Nusretu Heliću.

Dr. Armin Begović, specijalista hirurg, je istakao da se u četiri smjene dijalizira 50 bubrežnih bolesnika.

- Dugogodišnja saradnja sa organizacijom UNDP je rezultirala sa nekoliko važnih projekata. Ovo je najvažniji, jer će se ovim aparatima poboljšati zdravstvene usluge kod desetina bubrežnih bolesnika, koji osim iz Gračanice, na dijalizu dolaze i iz Gradačca, Srebrenika, Doboj Istoka i Lukavca - rekao je Helić.

Više o temi

GRAČANICA I SREBRENIK
Lopovi u dva sela ukrali dječije kasice s novcem
U GRAČANICI
Pogoršana epidemiološka situacija
NA VRH

Komentari