SPORTSKE IGRE U GRAČANICI

Prilika da se djeca druže i upoznaju

Igre se organiziraju uz saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija

Piše: H. Č. / Avaz.b

2.9.2020

Šest ekipa se takmičilo u malom nogometu. H. Čalić

Deseta je godina otkako se u Bosni i Hercegovini odvija najljepša sportska priča, Plazma Sportske igre mladih. U prethodnih devet godina u 10 sportskih disciplina se takmičilo 320.000 dječaka i djevojčica manjeg uzrasta.

- Cilja igara je  da kroz sport djeca upoznaju sebe i druge, da se sprijatelje. Do sada su manifestaciji najveću pomoć pružili vrhunski bh. regionalni i svjetski sportisti. Sa 10 gradova u 2011. godini stigli smo do 42 grada u državi. Ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju, igre organiziramo uz saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija - kazala je u Gračanici u ime organizatora Igara Naida Abdulahović.

U dvorani „Luke“ takmičile su se mlade koraškašice i rukometaši, a na umjetnoj travi Gradskog stadiona „Luke“ šest ekipa igrali su mali nogomet. To su dvije ekipe pionira i dvije ekipe kadeta NK „Bratstvo“, „Doborovci“ i „Kaskada“. Prvo mjesto osvojila je ekipa  „Doborovci“.    

- Radosni smo što je Gračanica dio ove sportske priče, jer ova djeca su u svakom pogledu naša budućnosti. Mi smo sportske igre mladih BiH planirali održati 2. juna, za Dan grada Gračanice, ali smo ih odgodili zbog pandemije. Lijepo je biti među djecom i uvijek ih treba podržati. I jedna dječija suza radosnica vrijedna je ovih igara - rekao je gradonačenik Nusret Helić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.