NA MAJEVICI

Gradnja sportsko-rekreativnog centra

Izgradnjom ovog centra zaokružit ćemo turističku ponudu planine Majevice i Srebrenik pozicionirati kao nezaobilaznu turističku destinaciju, rekao je Omerović

Budući izgled kompleksa. Avaz

Avaz.ba

6.9.2020

Grad Srebrenik ima čime da se pohvali, od autentičnih objekata poput kule na Starom gradu do planine Majevice.

Uskoro će ovaj turistički biser biti bogatiji za još jedan impozantan objekt. Turistička zajednica (TZ) Srebrenika, zajedno s Upravom Grada, u proteklih nekoliko mjeseci započela je s izgradnjom sportsko-rekreativnog centra na Majevici.

Omerović: Druga faza. Avaz

Zapušteni prostor nekadašnjih vojnih objekata na Okresanici zamišljen je kao centralna tačka, poveznica svih turističkih mikro lokacija na prostoru planine Majevice.

Konkretni planovi

– Srebrenik je pionir kada je u pitanju osnivanje gradske turističke zajednice na području Tuzlanskog kantona. Odmah po osnivanju Turističke zajednice krenulo se s konkretnim planovima i projektima kako bismo na najbolji način iskoristili bogate prirodne resurse Srebrenika. Ovih dana počela je druga faza radova na projektu sportsko-rekreacionog kompleksa. Uz sve ostalo vrijedno posjete, od naše kule Gradine, planinarskog doma, Etno-bašte Bešić, pješačkih i biciklističkih staza. Izgradnjom ovoga centra zaokružit ćemo turističku ponudu planine Majevice i Srebrenik pozicionirati kao nezaobilaznu turističku destinaciju – rekao je gradonačelnik Nihad Omerović.


Pri kraju igraonica za djecu. Avaz

U TZ su prepoznali Majevicu kao izuzetno vrijednu turističku destinaciju. Od grada su na raspolaganje dobili zemljište na Majevici na kojem je planirana izgradnja sportsko-rekreacionog centra.


Riješena obilaznica

 Ovo je bila jedna ogromna deponija smeća koju smo očistili i krenuli u urbanizaciju prostora. Prvo smo riješili obilaznicu, zatim izgradnju kanalizacije, električnu energiju, rasvjetu i sad pristupamo izgradnji objekata. Pri kraju je izgradnja igraonice za djecu, već su urađeni ivičnjaci, kružni tok. Čekamo jesen i malo kiše kako bismo mogli pristupiti sadnji bilja i drvoreda koje smo planirali, ističe Jurić - kazao je Mato Jurić, predsjednik TZ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.