CENTRALNO GRIJANJE TUZLA

Počinje tehnološka proba sistema

Dijelovi grada Tuzla će se zagrijavati po proceduri tehnološke probe sistema daljinskog grijanja

Počinje sezona grijanja. Ilustracija

Piše: E. Skokić

5.10.2020

Iz preduzeća Centralno grijanje Tuzla obavijestili su korisnike da su u završnim pripremama za sezonu grijanja 2020/2021.  

Tehnološka proba će početi u ponedjeljak i toplina će se osjetiti u prvim objektima u poslijepodnevnim satima. Dijelovi grada Tuzla će se zagrijavati po proceduri tehnološke probe sistema daljinskog grijanja. Bit će pokrenuta cirkulacija mrežne vode kroz magistralni vrelovod i dio vrelovodne i toplovodne mreže te toplinske podstanice.

U narednih nekoliko dana vršiti će se provjera režima u toplom stanju i svi objekti u kojima su ispravne instalacije centralnog grijanja će biti testirani u toplom stanju. U saradnji sa upraviteljima u gradu Tuzla instalacije centralnog grijanja u objektima kolektivnog stanovanja u tehnološkoj probi bit će definitivno ispitane i u toplom stanju.

Korisnici, vlasnici vrelovodnih toplinskih podstanica i mjerno regulacionih stanica kada uoče cirkulaciju u primarnom dijelu podstanice mogu pozvati svoje servisere da adekvatno izvrše puštanje podstanice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.