SVJETSKI DAN UČITELJA

U Tuzli dodijeljene nagrade za životno djelo

Premijer Denijal Tulumović i ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić ovom prilikom su svim prosvjetnim radnicima čestitali Dan učitelja

Sa uručivanja nagrada i priznanja. E. Skokić

Piše: E. Skokić

5.10.2020

U povodu 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, danas je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli upriličena Svečana akademija, na kojoj su uručene nagrade i priznanja za životno djelo nastavnicima osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova kao i uposlenicima Pedagoškog zavoda.  

Premijer Denijal Tulumović i ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić ovom prilikom su svim prosvjetnim radnicima čestitali Dan učitelja, a najzaslužnijim ustanovama, nastavnicima i drugim zaslužnim pojedincima uručili nagrade i priznanja.

U svom obraćanju premijer Kantona Denijal Tulumović je naglasio izazove s kojima se nastavnici susreću, kao i važnost stalnog obrazovanja samih nastavnika.

- Upravo ove dvije stvari demonstrirali ste u prethodnom periodu, tokom pojave korona virusa. Vaša spremnost na ponovno učenje, ali i praktičnu primjenu ranije stečenih saznanja i njenu modifikaciju spram zahtjeva ali i mogućnosti kojima smo raspolagali, pokazatelj je vašeg kvaliteta kojim raspolažemo, a kojeg nažalost nekada nismo ni svjesni niti ga adekvatno cijenimo - rekao je premijer Tulumović te kazao da Svjetski dan nastavnika pruža mogućnost da se istakne da su kvalitetni nastavnici fundament kvalitetnog obrazovanja.

U tom svjetlu premijer Tulumović i ministrica Brašnjić su svim laureatima čestitali na dobivenim priznanjima, te se još jednom svim učiteljima, nastavnicima, ali i svim uposlenicima u obrazovnim ustanovama zahvalili na svemu što čine kako bi nove generacije dobile što kvalitetnije obrazovanje.

Vlada Tuzlanskog kantona je dodijelila javno priznanje "Zahvalnica" organizaciji UNICEF Bosna i Hercegovina, JU Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla, JU Osnovna škola „Sjenjak“ Tuzla, Radio-televizija Tuzlanskog kantona, te urednici dokumentarno-obrazovnog programa RTV TK Edini Fazlić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.