AKCIJA MUP-A TK

Od 369 kontrolisanih vozača 33 su bila pod utjecajem alkohola

Navedene aktivnosti su bile usmjerene na kontrolu sumnjivih i kriminalno aktivnih lica, alkoholiziranost učesnika u saobraćaju...

Pojačana kontrola vozača. Arhiv

Piše: E. Sk.

14.10.2020

Službenici Uprave policije MUP-a TK realizirali su akciju pojačane planske aktivnosti kroz opću kontrolu svih učesnika u saobraćaju. 

Navedene aktivnosti su bile usmjerene na kontrolu sumnjivih i kriminalno aktivnih lica, alkoholiziranost učesnika u saobraćaju, kao i utvrđivanje drugih društveno opasnih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Na 15 lokacija kontolisano je 369 vozila i vozača i kod njih 33 je utvrđeno prisustvo alkohola, te su isti isključeni iz saobraćaja.

- Pet vozača je zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja, shodno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a zadokumentovano je 88 drugih prekršaja. Privremeno je oduzeto 35 predmeta, od čega 27 vozačkih dozvola, 4 manja pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa prekršajima ili krivičnim djelima. Zadokumentovana su i tri krivična djela saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Uprava policije MUP-a TK će i u narednom periodu preduzimati planske aktivnosti usmjerene na podizanje stepena opće sigurnosti svih građana Tuzlanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.