EKOLOŠKI PROBLEM

Deponija Grabovac je rak rana Gračanice, širi se nesnosan smrad, građani sve više obolijevaju

Već je četvero oboljeli od karcinoma, a jedna je osoba preminula, kaže čitateljica

Piše: A. Čengić

Predugo vremena deponija Grabovac je rak rana Gračanice. Nalazi se na samom ulazu u grad. Osim ružnog prizora, veliki problem za mještane je često i nesnosan smrad, a strahuju i od zaraze. 

Redakciji portala Avaz.ba javila se čitateljica koja nam je rekla da se smrad ne može opisati, ali i da sve više mještana obolijeva. 

- Deponija je tu oko 30 godina. Zbog svog tog užasa brat mi javlja da su mu sve pčele uništene. Desio se pomor pčela ne samo kod njega nego kod svih komšija koji se nalaze u blizini te deponije. Ova deponija se nalazi pored samog puta Doboj-Tuzla. Ne mogu vam opisati koji se smrad širi u toj ulici. Već je četvero oboljelih od karcinoma, a jedna je osoba preminula. Sprečanska polja ispod ove deponije su sva uništena otpadne vode idu. Kada je vrijeme kurbana sav otpad od životinja se tu baca. Budu par dana onako otvorena, ne zatrpavaju se. Ima dosta i medicinskog otpada - napisala nam je čitateljica. 

- Ovako nesto nema ni u horor filmovima. Vjerujte zaprepaštena sam kada se prica o Gračanici kao ekonomskom gigantu, a samo dva kilometra nalazi se ovakva deponija koja se može vidjeti sa glavnog puta. Deponija je viša od 10 metara - napisala nam je čitateljica.

NA VRH

Komentari