NEVJEROVATNO

Akrobacije premijera Tulumovića: Smijenjeni ministar postao savjetnik

Stranka za BiH je zaprijetila izlaskom iz vladajuće koalicije, a premijer TK Danijel Tulumović ili siva eminencija vlasti je napravila do sada neviđenu akrobaciju

E. Sk.

Skupština TK: Hrustanović smijenjen na posljednjoj sjednici

Foto: Arhiv


Admir Hrustanović, kadar Stranke za BiH, na posljednjoj sjednici Skupštine TK je smijenjen s pozicije ministra za rad, socijalnu politiku i povratak. Inicijativu za smjenu je podnio Selim Bešlagić (Naša stranka) zbog činjenice da je Hrustanović pravosnažno osuđen za nasilničko ponašanje.  

Stranka za BiH je zaprijetila izlaskom iz vladajuće koalicije, a premijer TK Danijel Tulumović ili siva eminencija vlasti je napravila do sada neviđenu akrobaciju.

Hrustanović je imenovan za savjetnika premijera Tulumovića koji ne vidi ništa sporno u činjenici što je njegov novi savjetnik pravomoćno osuđen jer, zaboga, nije osuđen za privredni kriminal i nije osuđen u vrijeme dok je bio ministar.

Da nije žalosno bilo bi smiješno, ali to nije ništa novo kada je u pitanju Tulumović koji je po nalogu Abdurahmana Hodžića – Hodže iz Živinica u svoj kabinet primio Abdulaha Zukića kome se, također, sudi za nasilničko ponašanje.

Tulumović je kabinet pretvorio u odjel za prevaspitanje. Naime, odgovarajući na novinarsko pitanje Tulumović je rekao kako se Zukić promijenio i da funkcija savjetnika djeluje kao prevaspitavanje.

Prevaspitavanje plaćaju poreski obveznici, a Tulumović se bruka. Do kada i zarad čega?

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na