HUMANITARNA AKCIJA

Za operativni zahvat u Turskoj Almiru Huskiću potrebna pomoć

Boluje od hronične bolesti mišića

E. N. / Fena

5.11.2020

Huskić: Zdravstveno stanje se pogoršava. Fena

Udruženje „Pomozi.ba“ pokrenulo je akciju za pomoć Almiru Huskiću (33) iz Gračanice kojem se zdravstveno stanje značajno pogoršava, zbog čega je sve više vezan za kolica.

Pozivom na humanitarni broj 17007, kojim se doniraju 2 KM, dobri ljudi mogu pomoći da Huskić dane ne provodi u kolicima, već da se ponovo oslanja na svoje noge. Novčane donacije mogu se uplatiti i na web platformi www.pomoziba.org ili putem standardnih računa Udruženja.

Boluje od hronične bolesti mišića, za koju nema lijeka, a dodatni problem je i jak spazam donjih ekstremiteta. Njegovi problemi s ukočenošću, hodanjem i ravnotežom su počeli nakon 14. godine, a stanje se vremenom pogoršalo te je često padao, izvrtao koljeno, lomio nogu. Posljednje dvije godine gotovo sve vrijeme je u kolicima.

Uz pomoć Udruženja nedavno je boravio na klinici uz Turskoj, gdje je utvrđeno da bi mu zdravstveno stanje mogla poboljšati ugradnja Baclofen pumpe. Ona bi olakšala spazam u donjim ekstremitetima i opustila mišiće, što bi omogućilo veću pokretljivost u nogama. Operativni zahvat s trodnevnim boravkom u bolnici košta 16.500 eura, a nakon zahvata Almir će imati i dodatne troškove rehabilitacije i fizikalnih terapija.

Nažalost, Almir živi od 382 KM invalidnine, a ni njegova porodica nije u mogućnosti da mu priušti iznos potreban za liječenje. Njegov mlađi brat umro je od iste bolesti.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.