IZJAVA ZA AVAZ

Pirić: Nema dogovora sa SDA u TK, u Banovićima samo s njima nećemo

Ove špekulacije pojavile su se nakon jednog sastanka na kojem su prisustvovali pojedinci iz dvije stranke

G. M.

Pirić: Dogovaramo vlast u Banovićima

Foto: Arhiv


Elzina Pirić, zamjenica predsjednika PDA i federalna zastupnica, ponovila je večeras za "Avaz" da ova stranka nema nikakav sporazum ni dogovor o koaliciji sa SDA u Tuzlanskom kantonu.

Ove špekulacije pojavile su se nakon jednog sastanka na kojem su prisustvovali pojedinci iz dvije stranke, o čemu je „Avaz“ ranije pisao.

Osim toga, pojedinci iz SDA kasnije su izjavili da je razgovarano o formiranju koalicije u TK.

- Mislim da je to bio jedan neformalni razgovor, nikakvih dogovora i koalicijskih sporazuma nije bilo. Ja nisam bila prisutna, sjedili su neki ljudi koji su nekad bile kolege stranačke, nije to prvi put da prijatelji sjede. Ali, mi nemamo nikakav sporazum ni dogovor, ja bar nemam takve informacije, ni zvanično ni nezvanično – kazala nam je Pirić.

Inače, zanimljivo je da je kazala da će PDA, kada je riječ o Banovićima, kao pobjednička stranka krenuti u formiranje vlasti i da će razgovarat sa svima „osim sa SDA“.

Zanimalo nas je zbog čega je izdvojila baš SDA.

- O tome mogu komentarisati, kao predsjednik Općinske organizacije, da vodimo razgovor sa svim političkim subjektima koji participiraju u Općinskom vijeću. Vidjet ćemo šta će biti. Sa SDA nemamo razgovore i vjerovatno ih nećemo ni imati što se tiče lokalnog nivoa – kazala nam je Pirić.

Insistirali smo na pitanju zašto je baš SDA izdvojila kao stranku s kojom ne pregovaraju na ovom lokalnom nivou.

- Zato što... Nekad će biti izjava, intervju moj, o svemu ovome što se dešavalo za izbore u Banovićima. Ja ću sačekati da se potvrde rezultati, da uložim prigovore i žalbe, i onda ću otvoreno i javno, transparentno uz dokaze, govoriti o izbornom procesu u Banovićima – kazala je naša sagovornica.

NA VRH

Podijeli članak na