AVAZ SAZNAJE

Podnesene krivične prijave protiv premijera TK Tulumovića i predsjednika Skupštine Vujovića

Krivična prijava predata je Kantonalnom tužIlaštvu u Tuzli

Skupština Tuzlanskog kantona. Arhiv

Piše: N. Ajnadžić

4.1.2021

Predate su krivične prijave protiv smijenjenih premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića i predsjednika Skupštine Žarka Vujovića, saznaje "Avaz".


 

Krivična prijava. Avaz

Protiv Vujovića prijava je podnesena zbog prekoračenja granice službene ovlasti, jer je premijera obavijestio da nije moguće sazivanje Skupštine TK, nakon čega je došlo do donošenja odluke o proglašenju vanrednih okolnosti, a sve u cilju da smijenjena Vlada i rukovodstvo Skupštine nezakonito zadržale svoje pozicije.


Krivična prijava. Avaz

- A smijenjeni premijer TK Tulumović je na osnovu toga inicirao donošenje odluke o vanrednim okolnostima i Vlada je preizela ingerencije Skupštine TK. Ovime su narušeni osnovni principi demokratije jer je Skupština zakonodavna vlast, a Vlada izvršna. Druga krivična pirjava je da su nas lažno prijavili za napad na ustavni poredak Federacije BiH, što je potpuno netačno - kazao nam je Nedžad Hamzić, predsjednik kluba SBB-a u Skupštini TK.


Krivična prijava. Avaz

Krivična prijava predata je Kantonalnom tužulaštvu u Tuzli, a potpisuju je Slađan Ilić, zastupnik u Skupštini TK, Vedrana Petrović, zastupnica u Skupštini TK, Lejla Vuković, zamjenica predsjednika Skupštine TK, Dževad Hadžić, predsjednik kluba SDP-a u Skupštini TK, Senad Alić, predsjednik kluba PDA u Skupštini TK, Nedžad Hamzić, predsjednik kluba SBB-a u Skupštini TK te Selim Bešlagić, predsjednik kluba Naše stranke u Skupštini TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.