TUZLANSKI KANTON

Sjednica Skupštine TK: Van snage stavljen Zaključak o obustavljanju konkursnih procedura za prijem zaposlenika

Također, zaključkom bila su obustavljena sva imenovanja direktora, upravnih i nadzornih odbora i sva druga imenovanja u istim, do 31. marta 2021. godine

Sa sjednice Skupštine TK. Fena

N. Aj.

30.1.2021

Na današnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona van snage je stavljen Zaključak sjednice Skupštine od 15. januara 2021. godine prema kojem su bile obustavljene konkursne procedure za prijem zaposlenika u ministarstva, uprave, upravne organizacije, kantonalne ustanove, službe i institucije koje vrše javna ovlaštenja u Tuzlanskom kantonu, javna preduzeća čiji je većinski osnivač Tuzlanski kanton i druge javne ustanove i institucije čiji je osnivač Tuzlanski kanton.

Obesmislili ovaj proces

Također, dokinutim zaključkom bila su obustavljena sva imenovanja direktora, upravnih i nadzornih odbora i sva druga imenovanja u istim, do 31. marta 2021. godine.

- Taj Zaključak je bio definisan do 31. marta 2021. s obzirom na to da je formirana Vlada TK i da sav sadržaj zaključka mora tretirati Vlada. Vlada postoji u punom kapacitetu tako da za ovim Zaključkom nema više potrebe. Hitna sjednica je bila jer u sistemu obrazovanja imaju neke prepreke kako bi ih otkočili - kazao je Slađan Ilić, predsjedavajući Skupštine TK.

Fahrudin Skopljak, zastupnik SDA u Skupštini TK na današnju sjednicu gleda sasvim drugačije.

- Ovo govori koliko nova koalicija studiozno prilazi problemu jer su obesmislili ovaj proces... Kada smo govorili da ovaj Zaključak nije dobar na njemu su insistirali i doveli kanton u blokadu i danas smo morali imati vanrednu sjednicu da odblokiramo procese u obrazovanja - kazao je SKopljak.

Oko 500 pozicija

Ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković objašnjava da je ispoštovao Zaključak od 15. januara 2021. godine, ali i poručio da konkursi nisu bili prekinuti nego obustavljeni.

- Današnjim zaključkom kojim se taj Zaključak stavlja van snage proces je odblokiran i sve normalno kreće u ponedjeljak. U ponedjeljak će škole da objave rang liste. 107 škola je iskazalo potrebe za zaposlenjem, pa se radi o oko 500 pozicija - rekao je ministar Baraković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.