Sjednica Skupštine TK: Van snage stavljen Zaključak o obustavljanju konkursnih procedura za prijem zaposlenika

Također, zaključkom bila su obustavljena sva imenovanja direktora, upravnih i nadzornih odbora i sva druga imenovanja u istim, do 31. marta 2021. godine

N. Aj.

Sa sjednice Skupštine TK

Foto: Fena


Na današnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona van snage je stavljen Zaključak sjednice Skupštine od 15. januara 2021. godine prema kojem su bile obustavljene konkursne procedure za prijem zaposlenika u ministarstva, uprave, upravne organizacije, kantonalne ustanove, službe i institucije koje vrše javna ovlaštenja u Tuzlanskom kantonu, javna preduzeća čiji je većinski osnivač Tuzlanski kanton i druge javne ustanove i institucije čiji je osnivač Tuzlanski kanton.

Obesmislili ovaj proces

Također, dokinutim zaključkom bila su obustavljena sva imenovanja direktora, upravnih i nadzornih odbora i sva druga imenovanja u istim, do 31. marta 2021. godine.

- Taj Zaključak je bio definisan do 31. marta 2021. s obzirom na to da je formirana Vlada TK i da sav sadržaj zaključka mora tretirati Vlada. Vlada postoji u punom kapacitetu tako da za ovim Zaključkom nema više potrebe. Hitna sjednica je bila jer u sistemu obrazovanja imaju neke prepreke kako bi ih otkočili - kazao je Slađan Ilić, predsjedavajući Skupštine TK.

Fahrudin Skopljak, zastupnik SDA u Skupštini TK na današnju sjednicu gleda sasvim drugačije.

- Ovo govori koliko nova koalicija studiozno prilazi problemu jer su obesmislili ovaj proces... Kada smo govorili da ovaj Zaključak nije dobar na njemu su insistirali i doveli kanton u blokadu i danas smo morali imati vanrednu sjednicu da odblokiramo procese u obrazovanja - kazao je SKopljak.

Oko 500 pozicija

Ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković objašnjava da je ispoštovao Zaključak od 15. januara 2021. godine, ali i poručio da konkursi nisu bili prekinuti nego obustavljeni.

- Današnjim zaključkom kojim se taj Zaključak stavlja van snage proces je odblokiran i sve normalno kreće u ponedjeljak. U ponedjeljak će škole da objave rang liste. 107 škola je iskazalo potrebe za zaposlenjem, pa se radi o oko 500 pozicija - rekao je ministar Baraković.

Više o temi Tuzlanski kanton

NA VRH

Podijeli članak na