PROJEKTI

U Gračanici sašiveno 7.000 maski i 85 zaštitnih odijela

Žene liderke u akciji

H. Čalić
  • Žene iz Udruženja „Tragom tradicije“ s načelnikom Helićem

    Žene iz Udruženja „Tragom tradicije“ s načelnikom Helićem

    Foto: AVAZ


U Gračanici je okončan zajednički projekt UNDP-a i Grada Gračanice pod nazivom „Žene liderke u akciji“, koji su realizirale žene iz Udruženja „Tragom tradicije“ iz Pribave, s predsjednicom Hanom Kapetanović na čelu.

Projekt je vrijedan 13.000 KM

Projekt je vrijedan 13.000 KM, a novac je utrošen na 7.000 komada zaštitnih maski i 85 zaštitnih odijela. Od toga, 70 posto sredstava osigurao je UNDP, a ostatak Grad Gračanica.

  • Kapetanović: Ponosne smo

    Kapetanović: Ponosne smo

    Foto: AVAZ


- U ovo vrijeme, koje je za nas pa i cijeli svijet veoma teško, kada pandemija uzima ljudske živote, zaštitna sredstva su nam izuzetno potrebna i jedini su spas. Ovim projektom pokazali smo da žene svojim radom i inovativnošću mogu i hoće uraditi puno. Zahvalan sam UNDP-u i ženama iz Udruženja „Tragom tradicije“ iz Pribave i svima koji učestvuju u humanom projektu - rekao je načelnik Nusret Helić.

Vreće za spavanje za migrante

Predstavnica ovog udruženja Hana Kapetanović kazala je da su ponosne na ovaj projekt.

- Mi smo nedavno prikupile materijal i sašile 150 vreća za spavanje migrantima, koji su se smrzavali na ulici. Ovaj projekt smo simbolično nazvale „Učinimo naš grad sigurnijom sredinom“ i uspjele smo. Ponosna sam na svoje članice, našu Gračanicu, na UNDP i predstavnicu Lejlu Ramić-Mesihović. Ovo je naš najdraži projekt - poručila je Kapetanović.

Više o temi Gračanica

SJEĆANJE NA USPJEH
Hasan Sejdinović je bio i ostao ponos Gračanice
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na