DONIRANE DOZE

U Tuzli u toku vakcinacija građana starosne dobi preko 75 godina

Nadamo se da će kontigenti vakcina dolaziti u narednom periodu, da možemo vakcinisati što više stanovništva, poručio je Nišić

A. Ka. / Fena

U toku vakcinacija

Foto: Fena


Vakcinacija stanovništva starosne dobi preko 75 godina u Domu zdravlja Tuzla je u toku, a počela je u srijedu.

Riječ je o vakcinaciji koja je planirana ranije vakcinama AstraZeneca koje su donirane BiH od Republike Srbije, izjavio je za Fenu portparol Doma zdravlja Tuzla Adis Nišić.

Kazao je da je vakcinacija započeta sa kategorijom starijeg stanovništva. Odziv stanovništva je odličan, navodi Nišić, ističući da drugi dan već nije bilo problema s nuspojavama. Kaže i da je stanovništvo izrazilo zadovoljstvo organizacijom vakcinacije u Domu zdravlja u Tuzli.

Dom zdravlja organizirao je vakcinaciju na više punktova u zasebnim ambulantama uz sve mjere predstrožnosti. Danas se vakcinacija izvodi na tri punkta.

Upitan kako je stanovništvo obaviješteno o vakcinaciji, kazao je da su osobe informisane putem svojih ljekara porodične medicine, a da je još uvijek otvoren poziv za vakcinaciju, dodavši da se građani prvo trebaju javiti ljekaru porodične medicine.

Prema njegovim riječima, vakcinacija će se nastaviti dok se ne potroše postojeći broj vakcina.

- Nadamo se da će kontigenti vakcina dolaziti u narednom periodu, da možemo vakcinisati što više stanovništva - poručio je Nišić.

NA VRH

Podijeli članak na