HEROJI U BIJELOM

Kad sistem funkcionira: U posljednji trenutak spašena majka heroja rahmetli Senada Mehdina Hodžića

To je najmanje što smo mogli učiniti za majku narodnog heroja kakav je bio Crni labud, kaže dr. Bahrudin Hadžifendić

Brza reakcija Hitne pomoći. Avaz

Piše: A. Ka.

16.6.2021

Ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli sinoć je bila na nivou zadatka, jer je u posljednji trenutak spasila majku heroja rahmetli Senada Mehdina Hodžića, zvanog Crni labud.

- Lijep je osjećaj znati da postoje takvi profesionalci, a prije svega ljudi.

Nezaboravno ljudsko iskustvo

Za nepunih desetak minuta, nakon poziva, stvorili su se na vratima stana majke heroja oslobodilačkog rata Senada Mehdina Hodžića kako bi je, ubrzo, nakon pregleda, prevezli na Univerzitetsko klinički centar Tuzla.

I opet jedno nezaboravno ljudsko iskustvo.

Hvala dr. Bahrudinu Hadžiefendiću, dežurnim ljekarima i medicinarima Neurološke klinike na profesionalnosti, ekspeditivnosti.

Hvala im jer su, osim što su pokazali svoju stručnost i znanje, i oni, kao i njihove kolege iz Hitne pomoći, pokazali nemjerljivu ljudskost.

Ponavljam, lijep je osjećaj znati da u našim domovima zdravnja, kliničkim centrima, bolnicama rade profesionalnci-insani.

Hvala vam dobri ljudi! – napisala je na Facebooku Almasa Hadžić, dugogodišnja novinarka „Avaza“.

Uvijek će imati prioritet

Tragom ove informacije kontaktirali smo doktora Bahrudina Hadžiefendića.

- Sa pozicije medicinskog direktora Kliničkog centra mogu samo reći da je to najmanje što smo mogli učiniti za majku narodnog heroja kakav je bio Crni labud. Uvijek će imati prioritete porodice, naročito majke, poginulih boraca i šehida. U Kliničkom centru ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca i šehida uvijek imaju prednost kada je u pitanju bilo kakav pregled, procedura ili operacija – kazao je za portal „Avaza“ Hadžiefendić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.