GRAČANICA

Humanitarne akcije za spas dva mlada života: Petogodišnja Zerina i 16-godišnji Fikret idu u Tursku

Brza reakcija Udruženja "Ajnur Mujić"

Piše: H. Čalić

21.8.2021

Fikret Mujić: Dijagnosticiran karcinom. AVAZ

Volonteri Udruženja „Ajnur Mujić“ organizirali su akcije prikupljanja pomoći za spas dva mlada života u gračaničkom naselju Orahovica Gornja.

- Za petogodišnju djevojčicu Zerinu Mujić bilo je neophodno prikupiti 40.000 eura kako bi joj se operacijom u Turskoj zaustavilo razdvajanje očiju koje je prijetilo sljepilom, a onda će uslijediti operacija spajanja nepca. Za 23 dana mi smo na računu već imali 92.500 KM i mala, pametna, vesela djevojčica će uskoro u Tursku na operaciju glave, a nakon oporavka i na drugi operativni zahvat - kaže predsjednik ovog udruženja i imam u džematu Orahovica Gornja 1 Muhamed ef. Sinanović.

U isto vrijeme pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava i za 16-godišnjeg mladića iz ovog sela Fikreta Mujića, kojem je dijagnosticiran karcinom kičme.

Operacija u UKC-u Tuzla nije dala rezultate pa je neophodno bili sakupiti 104.000 eura za operaciju u Turskoj. I ovdje su dobri ljudi pokazali humanost te su vrlo brzo sakupili 95.000 KM. Ostatak će platiti Federalni fond.

- Zahvalan sam Bogu i ovim ljudima. Gdje god smo otvorili vrata, pomoć nije izostala. Gdje ne može sistem odgovoriti, može narod. S nestrpljenjem čekamo da nam se, ako Boga da, iz Turske zdravi i veseli vrate Zerina i Fikret. Za nas bolje nagrade ne bi bilo - ističe ef. Muhamed Sinanović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.