LJEPOTE BIH

Posjetili smo zoološki vrt u Tuzli: Oaza mira i atrakcija za posjetioce u Bosanskoj Poljani

Najveću pažnju privlače lavovi, a životinje imaju i zanimljiva imena, pa tako možete vidjeti zebru koja se zove Ibro, medvjede Maju i Šiška, majmuna Makija...

Piše: E. Ma.

11.2.2022

Zoološki vrt (ZOO) „Bingo“ u Tuzli otvoren je 2016. godine i otada predstavlja pravu atrakciju u naselju Bosanska Poljana.

Ovaj ZOO je dom za gotovo 400 životinja te je, uz mnoštvo zanimljivih sadržaja, zagarantiran užitak i za najmlađe. Reporteri „Avaza“ posjetili su ovo životinjsko carstvo u Tuzli, koje dobro funkcionira i u zimskim uvjetima.


Savršeno mjesto za porodični odmor - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Posebna vrsta guštera - Avaz
Poseban odjel za vodeni svijet - Avaz
+21

Povrće i miševi

Medvjedi su posebno zabavni. E. Idrizović

Najveća atrakcija za brojne posjetioce su lavovi, ali ništa manje nisu zanimljivi ni tigar, jaguar, medvjedi, majmun, zebra, antilope, rakuni, zmije, egzotične ptice...

Životinje imaju i zanimljiva imena, pa tako možete vidjeti zebru koja se zove Ibro, medvjede Maju i Šiška, majmuna Makija...

Svaka životinja ima svoj jelovnik. Za lavove je osigurano po šest kilograma mesa dnevno, a rakunima se serviraju povrće, jaja, piletina i miševi.


Malo jezero

Za lavove osigurana kvalitetna ishrana. E. Idrizović

Voda u nastambama se mijenja svaki dan, vitaminski dodaci u ishrani životinja su obavezni, a redovno se provodi i antiparazitska terapija.


Uređena igrališta za najmlađe. E. Idrizović

Savršeno uređene staze, mobilijar za djecu i malo jezero daju posebnu ljepotu ovom mjestu i predstavljaju pravu oazu mira u Tuzli. U sklopu ZOO vrta nalaze se restoran, igralište, fudbalski teren i šetalište, a tu je i malo jezero koje ovom ambijentu daje posebnu čar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.