LJEPOTE BIH

Posjetili smo zoološki vrt u Tuzli: Oaza mira i atrakcija za posjetioce u Bosanskoj Poljani

Najveću pažnju privlače lavovi, a životinje imaju i zanimljiva imena, pa tako možete vidjeti zebru koja se zove Ibro, medvjede Maju i Šiška, majmuna Makija...

E. Ma.

Zoološki vrt (ZOO) „Bingo“ u Tuzli otvoren je 2016. godine i otada predstavlja pravu atrakciju u naselju Bosanska Poljana.

Ovaj ZOO je dom za gotovo 400 životinja te je, uz mnoštvo zanimljivih sadržaja, zagarantiran užitak i za najmlađe. Reporteri „Avaza“ posjetili su ovo životinjsko carstvo u Tuzli, koje dobro funkcionira i u zimskim uvjetima.

Povrće i miševi

 • Medvjedi su posebno zabavni

  Medvjedi su posebno zabavni

  Foto: E. Idrizović


Najveća atrakcija za brojne posjetioce su lavovi, ali ništa manje nisu zanimljivi ni tigar, jaguar, medvjedi, majmun, zebra, antilope, rakuni, zmije, egzotične ptice...

Životinje imaju i zanimljiva imena, pa tako možete vidjeti zebru koja se zove Ibro, medvjede Maju i Šiška, majmuna Makija...

Svaka životinja ima svoj jelovnik. Za lavove je osigurano po šest kilograma mesa dnevno, a rakunima se serviraju povrće, jaja, piletina i miševi.

Malo jezero

 • Za lavove osigurana kvalitetna ishrana

  Za lavove osigurana kvalitetna ishrana

  Foto: E. Idrizović


Voda u nastambama se mijenja svaki dan, vitaminski dodaci u ishrani životinja su obavezni, a redovno se provodi i antiparazitska terapija.

 • Uređena igrališta za najmlađe

  Uređena igrališta za najmlađe

  Foto: E. Idrizović


Savršeno uređene staze, mobilijar za djecu i malo jezero daju posebnu ljepotu ovom mjestu i predstavljaju pravu oazu mira u Tuzli. U sklopu ZOO vrta nalaze se restoran, igralište, fudbalski teren i šetalište, a tu je i malo jezero koje ovom ambijentu daje posebnu čar.

Više o:

Tuzla Zoološki vrt
NA VRH

Podijeli članak na