GRAČANICA

Za konsolidaciju Opće bolnice "Dr. Mustafa Beganović" 4 miliona KM Nabavka savremene opreme za bolju uslugu pacijentima

Značajno je i to što ćemo dobiti najsavremenije sanitetsko vozilo, a proširenjem prostora i ugradnjom lifta dobit ćemo adekvatnije uvjete za rad

Interno odjeljenje Opće bolnice u Gračanici. H. Čalić

Piše: H. Čalić

1.12.2022

Na posljednjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona donijela je odluku o finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju Opće bolnice "Dr. Mustafa Beganović" u Gračanici, za period 2022.-2024. godina.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH izdvojila je četiri miliona KM za ovu bolnicu. Za uplatu dugovanja dobavljačima za isporučenu robu bit će izdvojeno 205.000 KM, a za nabavke novog savremenog sanitetskog vozila 145.000 KM, digitalnog mamografa 332.000 KM, MRI uređaja magnetne rezonance 2,4 miliona maraka.


Kvalitetna usluga

Osim toga, sredstva će biti utrošena i u rekonstrukciju i dogradnju dijela bolnice, nabavku i ugradnju lifta te automatskog parnog sterilizatora, tako da ukupan iznos planiranih nabavki iznosi 4.141.246 KM, od čega bi namjenska sredstva Vlade Federacije BiH iznosila četiri miliona maraka, a ostatak će se osigurati iz drugih izvora.

Vlada TK na posljednjoj sjednici dala je saglasnost za korištenje transakcijskog računa za provođenje postupka konsolidacije.

Na ovaj način će se, nabavkom savremene medicinske opreme, Opća bolnica u Gračanici, osim UKC-a, jedine bolnice u Tuzlanskom kantonu, osposobiti za kvalitetnije i bolje zdravstvene usluge.


Raspisali tender

Dr. Hodžić: Namjenska potrošnja. H. Čalić

- Mi smo već raspisali tendere za nabavku dijela medicinske opreme. S više aparata ultrazvuka, RTG i CT, endoskopijom i nabavkom magnetne rezonance, zaokružujemo savremenu dijagnostiku. Značajno je i to što ćemo nabaviti najsavremenije sanitetsko vozilo za bolji transport pacijenata, a proširenjem prostora i ugradnjom lifta dobit ćemo adekvatnije uvjete za rad - kazao je direktor Opće bolnice dr. Jusuf Hodžić.

Naš osnovni cilj, i svih 180 uposlenika jeste da pacijentima pružimo što bolju zdravstvenu uslugu, a bez savremene medicinske opreme, to ne ide. Ovo što se sada radi u našoj bolnici su krupni koraci za budućnost ustanove, kazao je Hodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.