UNSKO-SANSKI KANTON

CAZIN Medresu "Džemaluddin ef. Čaušević" uspješno završilo 6o maturanata

Upriličena svečana akademija

S. J.

8.6.2016

U Cazinu je upriličena svečana akademija povodom ispraćaja 76. generacije maturanata i 21. generacije maturantica Medrese "Džemaluddin ef. Čaušević". 

Riječi dobrodošlice prisutnima je uputio direktor Medrese Salko ef. Dervić, nakon čega je maturantima završetak srednjoškolskog obrazovanja čestitao muftija bihaćki Hasan ef. Makić, koji je kazao da je i njegov četvrti sin ove godine uspješno završio ovu školsku ustanovu. 

Razrednici 60 maturanata u tri odjeljenja bili su Ibrahim Redžić, Munir Makić i Senada Mravović. Oni su istaknuli da su prezadovoljni znanjem koje su učenici stekli u toku svog četverogodišnjeg školovanja. 

naila-5

Elkasović: Pomoć roditelja

- Presretna sam. Ovo je moja prva generacija kojoj sam četiri godine bila razrednica i molim dragog Boga da im svima osvijetli budućnost i da iskra vjere uvijek bude gorjela u njihovim srcima - rekla je Mravović. 

Učenici generacije su Naila Elkasović i Mirzet Šakonjić, oboje iz Bužima. 

- Roditelji su mi bili najveći oslonac u životu, a puno su nam pomogli i profesori. Medresa je nadmašila sva moja očekivanja, a planiram upisati žurnalistiku u Sarajevu - rekla je Elkasović. 

mirzet-5

Šakonjić: Velika čast 

Šakonjić je kazao da mu je velika čast biti najbolji u generaciji, čime je obradovao svoje roditelje koji su ga podržavali. Planira studirati elektrotehniku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.