UNSKO-SANSKI KANTON

BIHAĆ Galijašević prenio ovlasti na sekretara Organa uprave Ermina Zulića

Zbog privremene odsutnosti u obavljanju redovnih poslova

Fena

21.6.2016

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević, zbog privremene odsutnosti u obavljanju redovnih poslova, ovlastio je sekretara Gradskog organa uprave Ermina Zulića da do daljnjeg u ime Gradske uprave Bihaća potpisuje sva rješenja, ugovore i druge akte iz nadležnosti Gradskog organa uprave Bihaća.

Istovremeno, Zulić je ovlašten da predstavlja Gradski organ uprave na Kolegiju Gradskog vijeća i na sjednicama Gradskog vijeća.

Sve gradske službe i javna preduzeća funkcionišu normalno i svi građani mogu bez problema izvršiti sve poslove iz djelokruga gradskog organa uprave, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Grada Bihaća. 

Općinski sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Bihaća Emdžadu Galijaševiću koji je osumnjičen za primanje mita, te njegovom savjetniku Smailu Toromanoviću, nakon što su uhapšeni u akciji Federalne uprave policije.

Galijaševiću se stavlja na teret da je od bihaćkog privrednika A. B., vlasnika firme “Behić Sanny Boy”, tražio 10.000 KM ili 10 posto od duga koji je Gradska uprava imala prema njegovoj firmi, kako bi on naredio isplatu dugovanja od 100.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.