UNSKO-SANSKI KANTON

Jusić i Budimlić poručili da je cilj stabilizirati budžet

BIHAĆ GO SDA predstavio kandidata za gradonačelnika i nosioca liste

A. DERVIŠEVIĆ

30.6.2016

Gradski odbor (GO) SDA Bihać predstavio je Hadisa Jusića, direktora preduzeća "Komrad" i potpredsjednika ove stranke, kao zajedničkog kandidata koalicije SDA - SBB za gradonačelnika Bihaća na predstojećim lokalnim izborima.

Najviše glasova

Jusić je dobio najviše glasova unutar stranke od nekoliko predloženih kandidata i vlada uvjerenje da je on najbolje rješenje. Na konferenciji za medije kazano je da se očekuje izborna pobjeda uz podršku koalicionih partnera.

- Želio bih naglasiti da će nas u narednom periodu pratiti politika okretanja novim snagama, mladim ljudima i ljudima bez afera i mrlja u svojoj karijeri. Tako sam radio u svojih 14 godina karijere - istakao je Jusić.

Asmir Budimlić, šef Odsjeka za kontrolu kvaliteta u Veterinarskom zavodu Unsko-sanskog kantona (USK), nosilac je liste ove stranke za Gradsko vijeće. On je istaknuo da je lista sastavljena od mladih ljudi i privrednika, većinom novih.  

Potkrijepio je to podatkom da je od prošlog saziva, kada je ova stranka imala 12 vijećnika, njih samo pet opet na listi, dok je ostalih sedam svojevoljno ustupilo mjesto mlađim kandidatima.

Izborna platforma

Jusić i Budimlić kazali su da će u narednom periodu cilj biti finansijska konsolidacija budžeta Grada Bihaća pa tek onda infrastruktura i projekti u gradu. Više će biti poznato, istaknuto je, nakon završetka izborne platforme, čija je izrada u toku.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.