UNSKO-SANSKI KANTON

CAZIN "Kula" pravi raj za odmor u ljetnom periodu

Najatraktivnija lokacija za seoski turizam

S. JAPIĆ

12.7.2016

Jedno od najljepših mjesta za odmor na području općine Cazin u ljetnom periodu je Sportsko-rekreativni centar (SRC) „Kula“ Ćoralići. S obzirom na to da seoski turizam i u BiH postaje sve popularniji, menadžment ovog centra pripremio je za novu ljetnu sezonu niz novih etno-sadržaja.

Prirodni preduvjet

SRC „Kula“ smješten je na pet hektara zemljišta, okružen je potočićima i rječicom Radetinom, što je bio izvrstan prirodni preduvjet za stvaranje malih jezera ispunjenih ribom. Predivno uređen ambijent malog etno-sela, motel „Kula“, domaća hrana i poljoprivredni proizvodi iz vlastitog uzgoja, šadrvani, staze za šetnju, domaće i divlje životinje koje slobodno šetaju, bazeni na otvorenom i sportska igrališta, sigurno će ovog ljeta privući mnoge.

zanimljivi-detalji

 Lijepo uređen prostor 

- Posjedujem oko pet hektara vlastitog zemljišta, od čega sam više od dva hektara već priveo namjeni. Tu su izgrađeni objekti, parking prostori, terase, uređeni su vodovodni tokovi, napravljena mala jezera, proizvodimo i određene poljoprivredne proizvode. U posljednja dva mjeseca uljepšano je oko 4.000 kvadrata novog prostora, koji smo namijenili da naši posjetioci mogu na neki način osjetiti svu ljepotu ovog dijela općine Cazin. Uređena su jezera, napravili smo male slapove - rekao je direktor SRC „Kula“ Mehmed Mahmutović.

Pomno odabrani sadržaj čine ovaj prostor savršenim spojem ugodnog i tradicionalnog u srcu netaknute prirode, a u pripremi su i šetališta do kule „Radetine“.

Priprema staza

- Trenutno smo u fazi pripreme biciklističko-pješačkih staza, kojima bismo omogućili lakši pristup samoj kuli „Radetini“, koja je udaljena oko 900 metara od našeg centra. Nije nam u interesu samo kula već da učinimo dostupnim i samu pećinu, koja je smještena ispod kule, kao i sav ostali biljni i životinjski svijet koji se tu nalazi - dodaje Mahmutović. 

Za sve generacije

U SRC „Kula“ zabavu i odmor naći će sve generacije. Već 11 godina ovdje su smješteni prvi i još jedini bazeni u općini Cazin. Radi se o vanjskom kompleksu bazena s vodenim atrakcijama, urađenim površinama s raznovrsnim mogućnostima za dječiju igru, a sve to prate kompletna ugostiteljska ponuda i sportski tereni. 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.