UNSKO-SANSKI KANTON

Veliki skup članova i simpatizera SBB Bužim

Predstavljen program u gradu heroju

M. DEDIĆ

5.9.2016

Na skupu SBB  Bužim na poznatom bužimskom izvorištu Svetinja gdje se  na druženju okupilo  više od 400 članova i simpatizera stranke. Predstavljeni su kandidati za Općinsko vijeće (OV) Bužim. Impozantni skup pokazao je da je ova stranka uspjela da se u kratkom vremenu konsolidira i izraste u respektabilnu organizaciju i najozbiljniju poltičku snagu za pobjedu na lokalnim izborima u neosvojivom gradu heroju.

- Naša  je lista za OV najbolja! Ostvarit ćemo historijsku pobjedu, SBB će po prvi put biti najjača stranka u općini! Na listi su zlatni ljiljani, ratni vojni invalidi, ratni komandanti, predsjednici najvećih mjesnih zajednica, ali i ljudi  iz vjerskih i kulturnih institucija, estradni radnici te značajan broj mladih – kazao je optimistično na skupu Izudin Bosnić, predsjednik SBB Bužim.    

- Svakim danom prilaze mi moji borci sa kojima sam branio naš grad i jedinu državu BiH , traže da im pomognem. Pomažem koliko mogu, privatni sam poduzetnik, ne znam odbiti, ali ta pomoć nije dovoljna. Zato sam odlučio da se sa ovim mladim, divnim, stručnim i poštenim ljudima stanem „u isti stroj“ na listu SBB Bužim, kako bih pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su i dalje boračke populacije - kazao je Hasan Ičanović Hans ratni komandant bataljona 505. viteške brigade.

Mlada Lejla Spahić istakla je da je njen motiv da se kao žena bori da prestane  zapošljavanje po rođačko-kumovskim linijama po čemu je Bužim postao čuven maltene više nego po viteškom ratovanju, što je sramno . Zlatni ljiljan Jasmin Veladžić rekao je da su Bužimljani jedinstveni te da  njihovu slogu najbolje definira slogan "Uz narod viteški“ pod kojim vode izbornu kampanju.

Predsjednik SBB Bužim Izudin Bosnić okupljenim stranačkim kolegama rekao  je kako se  pojavila glasina, a ustvari podvala, kako u Bužimu postoje neke snage koje su spremne da "vežu barjake“ sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem.

- Želim da se čuje odavde, od Svetinje pa do Drine: SBB Bužim jasno poručuje da sa krvnikom našeg naroda Fikretom Abdićem nema saradnje na ovom i na onom svijetu! SBB Bužim nije ničiji privjesak  već ozbiljan politički partner svima onima koji  drže do  naših ogromnih žrtava i naše  države BiH - poručio je Bosnić i dodao kako listu SBB Bužim za OV čine sinovi, kćerke i supruge onih koji su osjetili duboku bol i gubitak najbližih od izdajničke ruke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.