UNSKO-SANSKI KANTON

Treće zasjedanje "Bihaćke kreativne republike"

Muzej AVNOJ-a

A. Dervišević

15.10.2016

U Bihaću je jučer po treći put organizovan poslovni događaj pod nazivom "Bihaćka kreativna republika". Organizator je i ovaj put bilo Udruženje za promociju i razvoj kreativne industrije "Ventilator", uz podršku partnerskih organizacija "IDK Studio", NP "Una", UniCredit banke i drugih.

ministar-crnkic-sa-organizatorima

Ministar Crnkić sa organizatorima

I ovaj put konferencija je imala bogat sadržaj i dobru zabavu. Akcenat je stavljen na historiju oglašavanja, a učesnici su imali priliku čuti i vidjeti neke od vodećih regionalnih stručnjaka u oblasti marketinga, komunikacije i biznisa poput Vladimira Čeha, Ejuba Kučuka, Slavimira Stojanovića - Futre, Sande Mešinović, Davora Runje, Mirene Škarić i Imelde Ramović.

Paneli i prezentacije su i ovaj put bili odlično osmišljeni i prezentovani a neke od tema su bile "Kako mali postaju veliki", "Seks i oglašavanje", "Komplikuj jednostavno" i slično na kojima su predavači prenijeli učesnicima dio svog znanja i iskustva.

bihacka-kreativna-republika

- Kreativne industrije zapošljavaju oko 5,8 miliona ljudi i učestvuju sa 3 posto u stvaranju EU bruto domaćeg proizvoda, te su izvor novih ideja čime se povećavaju inovacijski potencijali nacionalnih privreda članica EU. Oni koji prate trendove u našem bližem susjedstvu znaju da je ovo jedna od brzo rastućih ekonomija koja ima velik utjecaj na lokalni i nacionalni ekonomski razvoj. "Kreativci" također kroz svoj autentični izraz doprinose i promociji svoje sredine kako u zemlji tako i van nacionalnih granica - rekao je Asmir Crnkić, ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona, koji je i sam prisustvovao događaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.