UNSKO-SANSKI KANTON

Proglašeni najbolji sportisti općine Cazin za 2016. godinu

Tradicionalni "Izbor najboljih sportista godine"

S. J.

27.12.2016

U organizaciji Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom Općine Cazin, u prepunoj sali Kulturnog centra održana je tradicionalna manifestacija „Izbor najboljih sportista općine Cazin“ za 2016.godinu.

Najviše razloga za slavlje imao je član KBS „Tigar“ Edin Vučelj, koji je proglašen najboljim seniorom i ponio je titulu najboljeg sportiste općine Cazin za 2016.godinu.

najuspjesniji-u-invalidskom-sportu

Najuspješniji pojedinci u invalidskom sportu

Edin je za ovaj klub osvojio 1. mjesto na Državnom prvenstvu u kategoriji light contactu do 84 i 89 kg, a na Evropskom prvenstvu zauzeo je 3.mjesto do 84.kg.

Najuspješnija seniorka u 2016.godini je Amra Silić, članica STK „Stens 73“, koja je osvojila 3.mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i 3.mjesto u igri parova na Državnom prvenstvu.

Najuspješniji junior godine je član KBS „Tigar" Ismail Hamulić, državni prvak u light contactu i point fajtu, dok je najuspješnija juniorka Badema Tahirović iz KK „Krajina Šotokan Cazin“, koja je osvojila treće mjesto na Međunarodnom takmičenju u Austriji i treće mjesto na Državnom prvenstvu.

Iz KBS „Tigar“ je i najbolji kadet općine Cazin za 2016.godinu, a to je Hamza Džinović, državni prvak u tri kategorije. Najuspješnija kadetkinja je članica KK „Krajina Šotokan Cazin“, a to je Sara Mahmutović, od čijih rezultata izdvajamo osvojeno drugo mjesto na Svjetskom kupu u Umagu.

najuspjesnije-karatistkinje

Najuspješnije karatistkinje u 2016. godini

Na manifestaciji Izbor najboljih sportista općine Cazin za 2016.godinu dodijeljena su priznanja sponzorima, institucijama i pojedincima, koji su pomogli razvoj cazinskog sporta u 2016.godini, zatim sportskim nadama i najuspješnijim u školskom sportu, dok su posebna priznanja pripala prvacima i reprezentativcima BiH.

Kada je ekipni sport u pitanju, najuspješnija muška ekipa je RK „Krajina“, a najuspješnija ženska ekipa – STK „Stens 73“, članovi Premijer lige BiH. Najbolji trener je Bećo Durdžić, trener KBS „Tigar“, dok je najuspješniji sportski radnik Sead Delalić -Gundo.

Priznanja su dodijeljena sportašima i sportašicama, koji su promovisali općinu u 2016.godini, a dobili su ih Samir Kržalić iz AMK „Extrasport“, Rifet Riki Kapić, član NK „Gorica“, Ajla Mahmutović, članica Sveučelišnog Karate kluba „Neretva“ Mostar, Hamza Čataković, najbolji strelac juniorske ekipe FK „Sarajevo“, Mustafa Hadžić, član Italijanskog moto kluba „Bobo Reising“ i Moto klub „MX Enduro“ za organizaciju 1.Enduro trofeja općine Cazin.

edin-vucelj

Edin Vučelj: Najbolji sportista općine Cazin za 2016. godinu

U kategoriji osoba sa invaliditetom, najbolji sportski radnik je Rusmira Kovačević, najuspješniji trener je Ibrahim Topić Baja, najuspješnija ženska ekipa je Pikado ekipa SSRI Cazin, prvak USK -a i osvajač trećeg mjesta u Kupu BiH, najuspješnija muška ekipa je Malonogometana ekipa SSRI Cazin -osvajač prvenstva i kupa BiH, najuspješnija sportašica je Šefika Pandžić, osvajačica trećeg mjesta na kupu BiH pojedinačno, dok je najuspješniji sportaš Asim Mujadžić, golman Malonogometne ekipe SSRI Cazin.

Svojim nastupom manifestaciju Izbor najboljih sportista općine Cazin za 2016.godinu uljepšali su Gradski hor „Lira“ i Plesni klub „Enigma“, kao i članovi KK „Krajina Šotokan Cazin“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.