UNSKO-SANSKI KANTON

Torta duga 35 metara za 757. rođendan Bihaća

Degustacija u Gradskoj tržnici

I. NUSPAHIĆ-ŠILJAK

28.2.2017

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, na kojoj su zaslužnim pojedincima i institucijama dodijeljena najviša gradska priznanja, i degustacijom rođendanske torte, poklonom bihaćkih ugostitelja i privrednika, Grad Bihać jučer je proslavio 757. rođendan. 

 Pronašla medaljon

I ove godine rođendanska torta duga 35 metara bila je postavljena u Gradskoj tržnici, na čije su parče, kao i prethodnih godina, strpljivo čekali brojni školarci i građani Bihaća, nadajući se da će baš oni biti sretnici i pronaći medaljon Grada Bihaća. Najviše sreće imala je Esma Avdagić, koja je za pronalazak medaljona od jedne turističke agencije na poklon dobila putovanje za dvije osobe. 

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održana je dodjela priznanja i nagrada zaslužnim pojedincima i institucijama. Odlukom Komisije za odlikovanja i priznanja Gradskog vijeća ove godine niko nije proglašen za počasnog građanina Grada Bihaća, jer pristigli prijedlozi za ovu titulu nisu zadovoljili kriterije. Najviše gradsko priznanje „Povelja 26. februar'' dobili su Mersad Ćoralić Kiro, Fikret Midžić i Kantonalna bolnica ''Dr. Irfan Ljubijankić''. 

torta-bihac56

Plaketu branilaca-oslobodilaca Bihaća dobili su pripadnici IDČ „Tigrovi" 502. viteške brdske brigade, Dževad Felić, Sejad Hambašić, Edhem Alibegović Moka, Huse Tutić, Bekir Goretić, Sead Kličić, Edhem Ibrišimović, Meho Merdanić, Smail Islamović Daidža, Frančeski Janda, Senad Dedić, Almir Bajrić Lav, Osman Saračević Didin. 

Nagrada „Japodski konjanik'' ove godine uručena je Hadisu Ramiću, Aldinu Mahmutoviću i Daliboru Đumiću. 
Dobitnici Plakete Grada Bihaća su Reuf Ljubijankić, Rasema Mirza Ibrahimpašić, Admir Lješčanin, Moto-klub „Stara karabaja" Bihać i Udruženje djece i odraslih s posebnim potrebama „Radost druženja" Bihać. 

 Zahvalnice Grada

Zahvalnica Grada Bihaća uručena je Raifu Ferhatoviću, Selmi Selman, Beganu Dizdareviću, Jasminu Halilagiću, Husniji Feliću i Jasminu Musliću.
Posebno priznanje uručeno je Jusufu Loniću za istaknuti doprinos i posebne zasluge u sferi društveno-političkog života. 

 Posjeta najstarijim sugrađanima 

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, zajedno s Enesom Hrustanović, direktoricom JP RTV Bihać, u sklopu obilježavanja 757. rođendana Grada Bihaća, posjetio je najstariju Bišćanku Hanifu Dizdarić, koja ima 97, i najstarijeg Bišćanina Sabriju Bajrovića, koji ima 96 godina. Tom prilikom uručili su im i prigodne poklone. 

 Brojni sadržaji 

U proteklim danima rođendan Grada obilježen je nizom kulturnih dešavanja, izložbama, promocijama knjiga te koncertima. Među njima je i u subotu održani koncert grupe „Parni valjak", koji su nakon 20 godina ponovo oduševili posjetioce u prepunoj Sportskoj dvorani ''Luke'' u Bihaću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.