UNSKO-SANSKI KANTON

Gradonačelnik Bihaća: Čuvajmo i njegujmo BiH, jer nam je ona jedina domovina

Polaganjem cvijeća obilježen Dan nezavisnosti BiH

S. TULIĆ

1.3.2017

Delegacija Gradske uprave i Gradskoga vijeća Bihaća te predstavnici političkih partija, danas su povodom Dana nezavisnosti BiH položili cvijeće na Partizansko groblje u Borićima, katoličko groblje Žegar, mezarje Humci i mezar dr. Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova RBiH.

Odavanje počasti svima onima koji su dali živote kroz historiju grada Bihaća za slobodu i nezavisnost Bosne i Hercegovine, bili su prilika da se još jednom ukaže na značaj obilježavanja datuma koji su historijski važni za državu BiH, a jedan od njih je i Dan nezavisnosti BiH.

- Danas smo se polažući cvijeće i odavanjem počasti, prisjetili svih onih koji su od srednjovjekovne BiH, potom 1878. godine, Drugoga svjetskog rata i posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata dali živote za njenu nezavisnost i suverenost. Ovo je poruka svima nama da čuvamo i njegujemo BiH, jer nam je ona jedina domovina. U ovim danima mi moramo pokazati naše jedinstvo i zajedništvo i svima nama naša domovina BiH mora biti na prvom mjestu - kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

dan-nezavisnosti-bih-u-bihacu-obiljezen-i-polaganjem-cvijeca-2

Polaganje cvijeća u Bihaću

Istaknuvši da je Dan nezavisnosti BiH od izuzetne važnosti za državu i njene građane, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać kazao je da samo nezavisna BiH nudi sigurnost za zaštitu svih prava njenih građana.

- U referendumu 1992. godine učestvovali su predstavnici sva tri naroda i ostali o čemu svjedoči i izlaznost, odnosno procent glasača koji su dali podršku nezavisnosti i suverenosti BiH. To su historijske činjenice i kao takve će ostati zapisane u ovaj današnji praznik - kazao je predsjedavajući Župa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.