UNSKO-SANSKI KANTON

SBB USK: Ne želimo biti dio političke trgovine, prestajemo podržavati trenutnu vlast na Kantonu

11.5.2017

Na danas održanoj sjednici Kantonalnog odbora SBB-a USK-a, a po pitanju trenutne političke situacije na USK i učešća SBB-a u vlasti na Kantonu, donijeta je odluka o prestanku davanja podrške trenutnoj kantonalnoj vlasti.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Uprkos brojnim upozorenjima KO SBB USK-a, a u vezi s ponašanjem određenih poslanika iz vladajuće SDA i dovođenjem u pitanje funkcioniranje cjelokupne vlasti na Kantonu, KO SBB USK-a donosi odluku o prestanku davanja podrške trenutnoj vlasti na Kantonu i istovremeno apelujemo na druge političke subjekte ako su u mogućnosti da naprave drugu parlamentarnu većinu radi stabilnosti Kantona, mi smo spremni podržati manjinsku vladu. 

Ovim putem, također, napominjemo naše članove i građane da smo do sada bili stabilizirajući faktor i podržavali rad izvršne vlasti. Ne želimo i nećemo biti dio politike koji se bavi isključivo kadrovskim pitanjima i ne želimo da naš rad dovede funkcioniranje kantonalnih institucija pod znak pitanja.

Trenutnoj vladajućoj političkoj stranci dali smo i previše vremena da riješe unutarstranačke probleme koji već mjesecima blokiraju rad Kantona.

Za kraj, poručujemo trenutnoj vlasti da se počnu baviti problemima naših građana i budžetskih korisnika koji se svakodnevno gomilaju.

SBB USK-a će na narednoj sjednici donijeti smjernice daljnjeg djelovanja poslanika SBB-a u Skupštini Unsko-sanskog kantona - navedeno je u saopćenju za javnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.