UNSKO-SANSKI KANTON

Klub poslanika SBB-a USK: Skupština ne funkcionira na principima sporazuma parlamentarne većine

Avaz.ba

24.10.2017

Javnosti USK poznato je da Skupština USK duži vremenski period ne funkcionira na principima sporazuma parlamentarne većine, sljedom takvog ponašanja koje je prešlo sve granice nepoštivanja koalicionog partnera (SBB-a) u provođenju ažurnijeg i principijelnijeg ponašanja u donošenju odluka i zakona za dobrobit građana USK, Klub poslanika SBB-a ne želi više da učestvuje u takvom radu, u svojstvu koalicionog partnera.

Ranije izrečena izjava da će SBB u Skupštini USK djelovati kao opoziciona stranka je tačna i ovog puta je ponovo potvrđujemo. 

S obzirom na to da SDA ima dovoljno mogućnosti da napravi novu parlamentarnu većinu, Klub poslanika SBB-a cijeni da naš izlazak iz parlamentarne većine i participacije u Vladi neće napraviti nikakvo remetilačko stanje u USK.

Klub poslanika SBB-a na ovaj način želi pokazati da neće više podržavati sadašnju Vladu kao i ministre koji obnašaju te funkcije ispred SBB-a, a s obzirom na to da je riječ o svjesnim članovima za koje smatramo da prate generalnu politiku SBB-a, nadamo se da će s tim u skladu i postupiti, te i ovim putem pozivamo premijera da ih razriješi – piše u saopćenju saopćenje Kluba poslanika SBB-a u Skupštini USK. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.