UNSKO-SANSKI KANTON

Akcije mladih u Bihaću i Velikoj Kladuši: Kolači za Dalal

N.N.

Avaz.ba

29.10.2017

Kako bi se prikupila novčana sredstva za liječenje jednogodišnje Dalal Omerović, koja je oboljela od najtežeg oblika akutne leukemije, protekle subote je u Bihaću i Velikoj Kladuši organizovana humanitarna akcija u okviru koje su aktivisti nekoliko omladinskih organizacija prodavali kolače.

Na ovaj način je prkupljena značajna novčana pomoć i ona će biti uplaćena na račun za liječenje oboljele djevojčice iz Bihaća čija je teška sudbina ujedinila dobre ljude širom Bosne i Hercegovine. Inače, u narednom periodu, u gradovima širom Unsko sanskog kantona najavljene su slične humanitarne akcije. Inače, ona se trenutno nalazi na Pedijatrijskoj klinici „Jezero“ u Sarajevu, a prema riječima njenih roditelja, Indire i Hajrudina Omerovića, liječnici su ustanovili kako je transplantacija koštane srži jedini način da se spasi život djevojčice.

Omerovići kažu kako su troškovi takvog operativnog zahvata izuzetno skupi, a budući da zdravstveni kapaciteti u našoj zemlji nisu dorasli ovako komplikovanim zahvatima, operacija bi se mogla obaviti jedino u nekoj od inostranih klinika. Omerovići žive od skromnih primanja i nemaju ni izbliza dovoljno sredstava za liječenje djevojčice, zbog čega im je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Već je pokrenuto nekoliko humanitarnih akcija s tim ciljem, a svi koji žele pomoći ovoj mladoj porodici sredstva mogu uplatiti na žiro račun broj 1862210333268585 u Zirat banci na ime Indira Omerović, s napomenom „za Dalal“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.