UNSKO-SANSKI KANTON

Cazinjani pomažu socijalno ugrožene: Donirali krompir za Narodnu kuhinju ''Imaret''

Vrijedni mještani Tržačke Platnice

Piše: S. J.

5.11.2017

Već drugu godinu zaredom vrijedni i humani mještani cazinskog naselja Tržačka Platnica donirali su veće količine krompira za potrebe Javne kuhinje „Imaret“ u Bihaću. 

Oni su u proljeće organizirali akciju sjetve krompira na jednoj parceli, a sav urod su donirali javnoj kuhinji, koja djeluje na području Bihaća i Cazina. Organizatori akcije posjetili su Javnu kuhinju „Imaret“ u Bihaću i uručili ovu vrijednu donaciju.


Predstavnici naselja s Prošićem. Predstavnici naselja s Prošićem

- Prošle godine smo „Merhametu“ donirali oko 650 kilograma krompira, a ove godine 870 kilograma. Ovom našom akcijom smo pokazali da svako od nas može dati doprinos zajednici i društvu uz malo rada i zalaganja i tako pomoći ljudima koji su u stanju socijalne potrebe - rekao je Asmir Hatić, predsjednik Udruženja Omladinske organizacije Tržačka Platnica.

Na ovoj vrijednoj donaciji mještanima Tržačke Platnice i organizatorima ove akcije zahvalio je Alen Prošić, direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Bihać.

- Primjer jedinstva i dobre organizacije naših džemata dokazuju ljudi iz Tržačke Platnice. Raduje nas činjenica da su lično oni posijali, obradili i dovezli nam krompir. Zahvalni smo ovim vrijednim ljudima na njihovom trudu i osjećaju solidarnosti - istaknuo je Prošić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.