UNSKO-SANSKI KANTON

Ena, Sara i Elvedin najbolji u 2017., zajedno osvojili čak 102 medalje

Sara Vilić, Ena Kapić i Elvedin Vilić postigli odlične rezultate

S. J.

16.1.2018

Krajem svake sezone rukovodstvo Kluba borilačkih vještina (KBV) „Budo“ iz Cazina sumira postignute rezultate i, shodno tome, dodjeljuje priznanja svojim najuspješnijim takmičarima. U maloj sali Sportske dvorane „Cazin“ podijeljena su priznanja za postignute uspjehe u 2017. godini, a članovi su dobili i diplome za više pojaseve.  

Dodijeljena su i posebna priznanja za tri najuspješnija takmičara ovog kluba, koji su ukupno osvojili 102 medalje, od čega 39 zlatnih, 28 srebrenih i 35 bronzanih. Najuspješnijom takmičarkom KBV „Budo“ u 2017. godini proglašena je devetogodišnja Ena Kapić, koja je osvojila 44 medalje, od čega 15 zlatnih, 14 srebrenih i 15 bronzanih.

- Prezadovoljna sam postignutim rezultatima i velike zasluge idu mojim roditeljima koji su mi omogućili da odem na brojna takmičenja, kao i treneru Senadu Viliću, koji me odlično pripremio za njih. Karate treniram dvije i po godine, a protekla sezona mi je bila najuspješnija do sada - istaknula je Kapić.

Druga najuspješnija takmičarka u klubu je osmogodišnja Sara Vilić, koja je osvojila 30 medalja, od čega je 13 zlatnih, sedam srebrenih i 10 bronzanih, dok je treće mjesto pripalo njenom bratu Elvedinu (10). On je osvojio 28 medalja, od čega 11 zlatnih, sedam srebrnih i 10 bronzanih. Oni karate treniraju tri godine. Sara ima ljubičasti, a Elvedin smeđi pojas.

- Proteklih godina postigli smo sjajne rezultate. Volimo ovaj sport i svaki trening s nestrpljenjem očekujemo, jer tu dolaze naši drugovi s kojima zajedno treniramo. I dalje ćemo redovno trenirati i želja nam je da postanemo majstori karatea - rekli su Sara i Elvedin.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.