UNSKO-SANSKI KANTON

Počele pripreme i promocije ovogodišnje 46. Internacionalne Una regate

I.N.Š.

19.1.2018

Ovogodišnja 46. Internacionalna Una regata bit će održana od 25. do 28. jula. Ljubitelji rijeke Une i adrenalinskih sportova i ove godine imat će priliku da svoju plovidbu započnu u Martin Brodu, a završe u Bosanskoj Krupi.

Ni iznos kotizacije za učesnike se neće mijenjati. Za one koji veslaju sve tri etape iznosit će 40 KM i upravo za te učesnike, što je novost ove godine, predviđena je igra s bogatim nagradnim fondom.

U Bosanskoj Krupi na završnici manifestacije koncert će održati Hari Mata Hari, a što se tiče zabavnog programa u Bihaću u toku su pregovori sa grupom Dubioza kolektiv.

Pripreme za regatu bile su tema današnje zajedničke press konferencije menadžmenta Nacionalnog parka Una, čelnih ljudi Grada Bihaća, Općine Bosanska Krupa i Vlade USK.

- Ove godine odlučili smo se za novi pristup promocije Una regate i nakon dva održana radna sastanka ovom press konferencijom mi krećemo u promociju i pripreme za 46. Una regatu na kojoj i ove godine očekujemo preko 400 učesnika. Program će biti raspoređen kroz tri etape i biti će obogaćen kvalitetnim pratećim sadržajima i kulturno-zabavnim programom - kazao je Amarildo Mulić, direktor NP Una.

Podršku ovogodišnjoj Una regati dat će i Vlada USK, koja će prema riječima Ante Marjanovića, ispred Ministarstva privrede USK, podržati Una regatu kao manifestaciju koja obogaćuje turističku ponudu USK i njenih prirodnih ljepote, kulturnog i historijskog naslijeđa, ali dodaje Marjanović, i domaćinstvo i susretljivost stanovnika USK.

- NP Una kao organizator pokazao je jedan ozbiljan pristup pri organizaciji Una regate i stoga je Općina Bosanska Krupa podržala ovu manifestaciju i ove godine ćemo uraditi korak više u organizacijskom smislu i uz kvalitetan program u našem gradu možemo pokazati naše domaćinstvo i ispratiti naše goste i učesnike regate na posljednjoj etapi. Ovo je dobra manifestacija koja ima potencijal i za nas je bitna u promociji turističkih - kazao je Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa.

Ističući da je Una regata za Grad Bihać jedna od strateških manifestacija i turistički brend koji promoviše rijeku Unu, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da će Grad Bihać i ove godine podržati organizaciju Una regate i biti jedan od promotora najbolje zabave na rijeci Uni.

- Mi ćemo ove godine od maja do oktobra napraviti jedan program koji će turistima ponuditi svakodnevna dešavanja i Una regata je kruna događaja tokom ljeta - istaknuo je na press konferenciji gradonačelnik Fazlić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.