UNSKO-SANSKI KANTON

U Bihaću, Drvaru i Ključu gradi se 109 stanova

Avaz.ba

25.1.2018

U Bihaću je danas u Vladi USK-a potpisan Sporazum o saradnji na provedbi Projekta Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja (Projekat CEB II) na području grada Bihać i općina Ključ i Drvar.

Sporazum su u prisustvu Huseina Rošića, premijera USK-a i Vasilije Broćeta, ministrice rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Kantona 10 potpisali Hazim Kapić, ministar zdravstva, rada i socijalne politike USK-a, Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica u ime implementatora projekta, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, te načelnici Ključa i Drvara, Nedžad Zukanović i Goran Broćeta.

Riječ je o projektu vrijednom 104 miliona eura od čega izgradnja četiri objekta sa ukupno 109 stanova u Bihaću, Drvaru i Ključu košta 3,8 miliona eura.

-Ovaj projekat je od velikog značaja jer doprinosi razvoju lokalnih zajednica i vraća nadu da raseljena lica i oni čija je žrtva zaboravljena od javnosti i institucija danas imaju konačno našu pažnju i spremnost da im pomognemo - kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

U Bihaću zgrada za 38 porodica

Podršku ovom projektu dala je i Vlada USK-a, a prema riječima Huseina Rošića, premijera USK-a, kantonalne vlasti obezbijedile su u budžetu 100.000 KM za učešće fizičkih lica u troškovima sufinanciranja i 100.000 KM za adaptaciju objekata.

-Zahvaljujem se federalnom ministru i premijeru USK-a i ovaj događaj ulijeva hrabrost da šira društvena zajednica vodi brigu o građanima na prostoru F BiH. Mi ćemo izgradnjom zgrade obezbijediti smještaj za 38 korisnika, a istovremeno ćemo osloboditi i naše stanove koje ćemo staviti u funkciju stambenog zbrinjavanja ostalih ugroženih populacija. Mi smo kao grad spremni za realizaciju ovog projekta i već za nekih petnaest dana imati ćemo sve one dozvole koje su potrebne za građenje - kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.