UNSKO-SANSKI KANTON

Sindikat ljekara i stomatologa i Vlada USK približili stavove

( Ilustracija)

Piše: A. SADIKOVIĆ

14.2.2018

Sindikatima ljekara i stomatologa Unsko-sanskog kantona na današnjim razgovorima u Vladi USK kazano je da nije problem isplaćivati februarsku platu po nedavno potpisanom kolektivnom ugovoru, ali je problem osigurati sredstva za troškove prijevoza, edukacije i otpremnine. 

Da podsjetimo, Sindikat ljekara i stomatologa USK donio je odluku o stupanju u generalni štrajk, ukoliko se do 15. marta ne isplati plata za februar i to prema novopotpisanom kolektivnom ugovoru.

- Mi smo u Sindikatima najavili generalni štrajk ukoliko se ne bude primijenio kolektivni ugovor, jer para ima. Otud je i organiziran razgovor u Vladi USK, na kojem nam je nagovješteno da će se problem riješiti. Stavovi su poprilično približeni i očekujem da ćemo se dogovoriti - kazao je dr. Amir Rekić, predsjednik Sindikata u KB „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Predsjednik Sindikata ljekara i stomatologa USK dr. Nedim Kurtagić podsjetio je da je Sindikatu stalo do dogovora i „zato su spremni tražiti rješenje, jer je to u interesu i pacijenata, ali i ljekara.“

Zatraženo je provođenje revizije oko zapošljavanja nemedicinskog kadra i ponovljeno je da se neće odustati od generalnog štrajka ukoliko do 15. marta ne budu isplaćene plate prema kolektivnom ugovoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.