UNSKO-SANSKI KANTON

Cazin: Svečano otvorenje Islamskog centra planirano za 4. avgust

Preostalo da se urade mihrab i mimber kako bi ovaj objekt bio u potpunosti završen

Islamski centar krasit će Ostrožac

S. T.

26.2.2018


Gradnja Islamskog centra u cazinskom džematu Ostrožac privodi se kraju, a svečano otvorenje planirano je za 4. avgust ove godine. Prema riječima Aldina Kuduzovića, predsjednika Džematskog odbora i zamjenika predsjednika Građevinskog odbora u džematu Ostrožac, prezadovoljni su dinamikom do sada izvedenih radova.

- Iz dana u dan radimo u punom kapacitetu i, ako Bog da, otvorit ćemo ovu džamiju za manje od tri godine rada, što je, zaista, veliki uspjeh. Od početka radova imali smo mnogo investicija i dobrovoljnih priloga, od iskopnih radova, građevinskih firmi koje su same gradile džamiju, od naših ljudi iz Ostrošca koji su svojim spretnim rukama završavali struju, vodu, u budućnosti grijanje. To su sve faktori koji su omogućili da za kratko vrijeme sagradimo ovaj prelijepi objekt - kaže Kuduzović.

Imam u ovom džematu Hajrudin ef. Gobeljić istaknuo je da je na objektu završen kompletan bakreni krov, površine od 1.000 kvadratnih metara, kao i unutrašnja fasada. Dodaje kako je preostalo da se urade mihrab i mimber kako bi ovaj objekt u potpunosti bio završen.

- Ne želimo stati na ovome. Uredit ćemo i prateće sadržaje, poput vrtića za djecu, manje sportske dvorane, a sve to u okviru našeg Islamskog centra - rekao je Kuduzović.

Ukupna vrijednost ovog projekta bit će više od milion KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.