UNSKO-SANSKI KANTON

Zbog obilnih snježnih padavina u Cazinu proglašeno stanje prirodne nesreće

Fena

28.2.2018

Nakon što je jučer na sjednici Štaba Civilne zaštite Cazin proglašeno stanje prirodne i druge nesreće, na području ovog grada na snazi su pojačane mjere i aktivnosti koje se realiziraju u cilju rješavanja problema uzrokovanih obilnim snježnim padavinama. 

Iz gradskog budžeta će biti osigurana dodatna finansijska sredstva, a građani su pozvani da na broj 123 prijave eventualne probleme.

- U proteklom periodu pokušavali smo se izboriti sa snježnim padavinama, ali nove padavine i minusi nadilaze mogućnosti dežurnih službi. Odlučili smo proglasiti stanje prirodne nesreće kako bismo angažirali dodatna sredstva i pokušali izaći nakraj s ovakvom situacijom - rekao je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

 Šef Službe Civilne zaštite Grada Cazina Said Mujić kazao je da je stanje na terenu složeno.

- Najveći problem predstavlja teret na stambenim i drugim konstrukcijama, odnosno ogroman snijeg, zbog čega su i nastale najveće štete. Pored toga, problem predstavljaju putni pravci koji su užeg kolovoza i na njima ne postoji više prostora za uklanjanje snijega - objasnio je Mujić.

U proteklih nekoliko dana zbog obilnog snijega došlo je do urušavanja krovova na 23 stambena i pomoćna objekta u Cazinu, prenosi RTV Cazin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.